//Plugins sense CDN ?>
Des de gairebé mitja hora abans de les vuit del vespre, moment previst per a l'inici de l'acte de Convergència a l'Ateneu Igualadí amb la presència del president Artur Mas, les butaques del teatre s'anaven omplint, arribant a les vuit amb el recinte ple i amb molta gent a l'exterior, esperant l'arribada del president. Així, quan ja passaven deu minuts de l'hora indicada, va apareixer el president Artur Mas, rebut per una gran massa de públic, tant a l'exterior com a l'interior del recinte, que en aquest cas va quedar petit per a la gran múltitud. Una rebuda que també va estar marcada per alguns crits en contra de Convergència i les retallades de la present legislatura.
Tot i això, l'acte es va succeïr amb total normalitat, i va ser l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, qui va prendre primer la paraula, donant la benvinguda al president Mas i presentant les dues candidates de l'Anoia a les llistes electorals de CiU, Maria Senserrich, ja diputada, i la regidora de l'ajuntament igualadí, Rosa M. Plassa. Castells va encoratjar Mas a seguir treballant en la mateixa línia per tal de poder aconseguir l'estat propi i va enviar-li el missatge que 'mai caminaràs sol'.
La següent a pujar a l'escenari va ser una de les candidates a les llistes, Rosa M. Plassa, que es va presentar davant del públic, agraïnt també la seva presència, i com a regidora d'esports del consistori d'Igualada va fer un símil del treball que Convergència vol seguir fent cap a l'estat propi com aquell equip que després de qualsevol derrota torna a aixecar-se afirmant que ara 'no és el moment de tirar la tovallola'. Plassa va assegurar que 'no em de tenir por, perquè som un país, Catalunya, que té moltes i moltes possiblitats d'anar bé'.
'Les eleccions de la nostra vida'
Plassa va donar pas a la intervenció de la ja diputada al parlament, Maria Senserrich, i que aquestes eleccions torna a repetir candidatura. Senserrich, amb un discurs més llarg que els seus predecessors, va assegurar que 'estem davant de les eleccions de la nostra vida' i per aquest motiu, la diputada va afirmar que necessiten els catalans, per a sortir reforçats d'aquestes eleccions.
D'altra banda, davant de les crítiques de convocar eleccions anticipades, Maria Senserrich va apel·lar als anys de pedagogia, des del president Pujol, que els catalans estan explicant a la resta de l'estat sobre el fet diferencial català. També va fer referència a l'Estatut retallat pel govern espanyol i la negativa al pacte fiscal durant aquesta legislatura, per acabar afirmant doncs que 'des de l'estat espanyol només hem rebut maltracte'.
Finalment, també va fer referència a l'opció del Partit dels Socialistes de l'estat federal, deixant entreveure que no és viable fent referència a un dels gags del programa Polònia de Televisió de Catalunya. A més, Senserrich també va parlar del discurs de la por i la provocació d'alguns partits, com el Partit Popular, animant a no caure en aquest joc.
El torn del president Mas
Posteriorment, i amb una forta abraçada, Maria Senserrich donava pas al discurs del president Mas, que va ser rebut amb una forta obació. Mas va començar el seu discurs explicant el recent viatge a Rússia, els motius pels quals hi va anar, afirmant que tot i haver convocat eleccions anticipades, 'no puc deixar les meves funcions com a president de la Generalitat'.
Així, i amb un discurs de mitja hora, va parlar, sabent que no podia demanar formalment el vot, sobre la situació actual de Catalunya i les inversions de les administracions des dels anys vuitanta, en què el president Mas va assegurar que 'si abans érem els penúltims, actualment som l'última comunitat' en què l'estat inverteix. D'altra banda, també va fer referència a la viablitat de l'estat català com un estat propi, tenint en compte el nombre d'exportacions a l'exterior.
Mas també va parlar sobre l'actitud dels catalans arran de la manifestació de l'11 de Setembre, afirmant que 'aquest prou que ha dit Catalunya, no ha de ser un prou emprenyat', ignorant així moltes de les opinions i crítiques dirigides des de la resta de l'estat, i afirmant que ha de ser un 'prou' acompanyat d'un projecte.
El president de la Generalitat va fer referència a la seva propera visita a Brussel·les, abans de les eleccions del 25-N, en què hi anirà convençut a defensar Catalunya com un nou estat d'Europa si la majoria de catalans així ho volen, i parlant d'un projecte 'dels estats units d'Europa', fent una comparativa amb els Estats Units d'Amèrica. Així, Mas va afirmar que, per a ell, aquest és el futur de la Unió Europea.
Els Segadors i fi de l'acte
Un cop finalitzar el discurs del president Artur Mas, tots els ponents varen pujar a l'escenari i amb l'himne dels Segadors es va donar per tancat l'acte, prop de les deu del vespre. A fora però, un grup de persones protestaven sobre la política de Convergència, amb algunes pancartes en què també es feia referència a la política municipal de Masquefa, ja que l'alcalde del poble, Xavier Boquete, també va assistir a l'acte.
La campanya electoral per a les properes eleccions del 25 de novembre s'iniciarà quinze dies abans de la data del comicis.
Filomena, no em deixa de sorprendre la teva ingenuïtat. Compartida àmpliament. Amb la majoria absoluta i haurà menys excuses i el temps donarà i treurà raons.
Aquestes eleccions representen la possibilitat històrica de que els catalans podem finalment un dia decidir si volem anar sols o continuar amb Espanya.
Si la majoria de catalans volem, podem fer... Llegir més ara que això sigui possible, però si ens arruguem i votem a un partit contrari a aquesta possibilitat com per exemple el PP o el PSC-PSOE que diuen que la constitució no permet que ens pronunciem i que en tot cas el nostre futur l’han de decidit tots els ciutadans d’Espanya, estarem condemnats a continuar patint la discriminació que ens imposen.
Per tant ja que jo no vuy que els meus fills i els meus nets un dia hem diguin que vaig deixar passar aquesta oportunitat, tinc molt clar, es digui el que es digui des de Madrid, que la oportunitat no es pot deixar passar. El resultat serà el que serà, però no hem de ser covards i hem d’assumir la responsabilitat històrica que ens ha tocat viure
El que se m’ha fet estrany es no veure cap notícia a l’anoiadiari sobre el debat ”Independència sí o no” que hi va haver al mateix Ateneu el passat dilluns 29.
Com diria la meva mare q.e.p.d., que Deu ens ajudia tots.
Filomena
Igualada
6 de novembre 2012.09:50h
Pau, tenir il-lusions sempre és bo. Moltes coses s’han fet a base d’il-lusions i aquest cop sembla que son col-lectives.
Els ciutadans, l’11 de setembre es van posar a caminar i tots cap a... Llegir més una mateixa direcció, ara el tren esta en marxa, la via en condicions i la màquina plena de carbó. A on arribarem?, no o se, però tinc la convicció que segons el resultat de les eleccions del dia 25, res no serà igual.
Com a mínim ni ha ja alguns que fa dies que estan neguitosos, sembla que ara els preocupa molt el nostre futur i no paren de parlar del que ens pot passar. Es pensaven que això seria flor d’un dia i ara veuen que pot anar en serio; estaven acostumats a l’ordeno i mando i ara no entenen res.
Potser soc una ingènua tal com dius Pau, però he decidit no deixar passar aquesta oportunitat. Estic convençuda que sols estaríem molt millor i això m’ho confirma el interès que tenen els de Madrid en no voler deixar-nos marxar, ja que si no ens volen i a sobre tal com diuen encara ens han de donar diners, lo millor que podrien fer seria fer-nos fora i no ho fan, al contrari, no ens volen ni deixar decidir.