TORNAR
PUBLICITAT

Els candidats anoiencs a les eleccions catalanes del 25N

CIU, PSC, PP, ICV, ERC, SI

politica
Dijous, 25 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tots els partits polítics que es presenten a les eleccions del 25N al Parlament de Catalunya fa dies que treballen en l’elaboració de les llistes electorals i les campanyes de publicitat. A l’Anoia ja es coneixen els candidats de les diverses formacions polítiques.

Aleix Auber (CUP-Alternativa d'Esquerres)

Robert Hernando (PxC)

Ignasi Vich (SI)

Alba Vergés (ERC)

Eusebi Alonso (ICV)

Pere Calbó (PP)

Teo Romero (PSC)

Maria Senserrich (CIU)

CIU

La diputada Maria Senserrich repeteix com a candidata anoienca a les llistes de Convergència i Unió. També estarà acompanyada per la regidora d'Igualada Rosa Mª Plassa, al lloc 57, i la pierenca Vanesa Fernández, que ocupa el 82è lloc.

Maria Senserrich afirma que ‘aquestes no són unes eleccions qualsevol, són les eleccions de la nostra vida’ perquè el país és en un moment crucial per a definir el seu futur.

També va demanar a la militància que, més enllà ‘de convèncer a altres persones, siguem respectuosos amb tothom i no caiguem en provocacions perquè ara l’últim que hem de fer és barallar-nos entre nosaltres.

PSC

El montbuienc Teo Romero ocuparà el 22è lloc a les llistes del PSC per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25 de novembre. Romero estarà acompanyat per la també montbuienca Iolanda Acosta, Regidora de Cultura, al número 57 i la pierenca Anna Mazas, al número 75.

Teo Romero és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Cal destacar també un màster en Direcció i Gestió a l’Administració Local i dos postgraus, un en Ciències Polítiques i l’altre en Comunicació i Estratègia Política.. És alcalde de Santa Margarida de Montbui des de 1995, vocal del sectorial Pau, Solidaritat i Cooperació i primer secretari de la Federació de l’Anoia des del 2000. Aquesta posició a la llista és la millor que ha ocupat un anoienc a les llistes del PSC al Parlament des del 1995.

PP

Al Partit Popular l’actual diputat Pere Calbó torna a estar a la llista electoral, aquest cop com a número 3. El segueix Joan Agramunt (Igualada), en el 26è lloc, i Manuel González (Piera) en el 53è lloc.

Pere Calbó es mostra content d'ocupar el 3r lloc a la llista electoral del PP 'per que han confiat amb mi', però deixa clar que 'el compromís amb el partit és el mateix' que si ocupés una altra posició. Afirma que sigui on sigui de la llista 'formo part d'un equip i això ho tinc molt present'.

Calbó assegura que des de la seva posició, tal com ha fet fins ara, 'intentarem que les propostes de l'Anoia estiguin presents al Parlament i esperem que el govern no seguexi amb l'actitud de no assumir compromisos ni calendaris'. També desitja que les propostes del PP 'no siguin frenades per CIU i tampoc per ERC, com ha passat en diverses ocasions'.

ICV

Eusebi Alonso Benito, actual President d'ICV Anoia i que havia estat Regidor a Santa Margarida de Montbui i Conseller Comarcal, és el candidat del partit a la comarca a les eleccions del 25N. Ocupa el lloc número 37 a la llista d'ICV-EUiA.

Segons Alonso, malgrat alguns pretenen enfocar la campanya en clau previsitària, 'des de la nostra coalició, sense obviar el debat sobiranista, centrarem la nostra campanya en la situació econòmica actual i les mesures per sortir-nos un cop s'ha demostrat que la política de retallades només ha servit per crear més pobresa al nostre país'.

ERC

Alba Vergés és la candidata anoienca d’ERC (numero 10) a les llistes al Parlament. Va ser escollida per una àmplia majoria de la militància. També la segueixen els militants Xavier Bermúdez, regidor de Vilanova del Camí (32); Rosa Hernàndez regidora de Masquefa i Maria Josep Aubarell, regidora del Bruc.

Vergés va manifestar que és aquí 'perquè vull representar la comarca de l’Anoia al Parlament de Catalunya. Ara mateix és una de les comarques més mal situades del principat. Tenim uns índex d’atur que són escandalosos com a principal problema. Part de la indústria, que havia estat en moments puntera a la comarca està desapareixent. Hem d’aconseguir canviar el desaparèixer pel reinventar-se'

SI

Ignasi Vich i Francesc Marimon són els dos candidats anoiencs a les llistes de Solidaritat Catalana. Vich ocuparà el lloc 18è i Marimon el 55è.

Des de les executives regional del Penedès i comarcals (Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf) es fa una valoració molt positiva de la jornada de primàries, tant pel que fa a l’exercici democràtic de votar com per la tasca impagable dels voluntaris que van treballar en la jornada, i la bona participació, que va ser d’un 60% del cens.

PxC

L'igualadí Robert Hernando representarà Plataforma per Catalunya a la comarca. Ocupa el segon lloc.

CUP-Alternativa d'Esquerres

Aleix Auber, militant de l'agrupació Vila de Capellades-CUP, serà el candidat d'aquesta formació política a les eleccions al Parlament de Catalunya.

La CUP-Alternativa d'Esquerres es presenta a les eleccions del 25N amb una llista per Barcelona formada per gent molt diversa, no tant sols persones militants de la CUP, que també, sinó provinents d'altres organitzacions, col·lectius, i de professions diverses. La llista la conformaran 85 candidats i 5 suplents.


5 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

ig

25 d'octubre 2012.18:59h

Respondre

jaume kina po ambfeu els del PXC Que vols dir foraters? els que paren a l america estan de viatge?conta es comensa aixi i ho pagarem tots.

J

Jaume

Igualada

25 d'octubre 2012.17:25h

Respondre

Crec i desitjo que aquesta vegada PxC sí entrarà al parlament.
Som molta la gent que estem cremats per aquesta crisi, farts de veure sempre els mateixos polítics, polítics que viuen a un món... Llegir més diferent que la gent del carrer.
Jo vull polítics que defensin la seva gent, la gent del seu poble per sobre dels interesos dels forasters.

J

Joan

Igualada

25 d'octubre 2012.14:00h

Respondre

Endavant Hernando!! El Parlament està a tocar, aquestes eleccions ni les enquestes tapen que PxC treurà de 0 a 3 diputats. Tan de bo siguin com a mínim dos perquè representis a Igualada a la... Llegir més cambra.
Per cert, cal dir que a la llista hi van més anoiencs.

L

Lydia

Igualada

25 d'octubre 2012.10:30h

Respondre

Doncs jo penso que mentre els polítics vagin a ocupar cadires i no pas a treballar per a la gent i la millora del país, no tenim res a fer. Votar els de sempre ara mateix és perdre el temps, totes... Llegir més les decisions importants venen des de Brussel·les. Vivim en una dictadura dels mercats, la qual és administrada per la casta polítca i cada cop menys tolerada per uns ciutadans que som els únics damnificats amb aquest desgavell. Que cadascú faci el que vulgui, jo penso votar una opció radical i que va clarament contra el poder econòmic existent, i que neix de la democràcia ”de veritat”, la CUP.

J

JRE

IG

25 d'octubre 2012.07:54h

Respondre

malgrat que la presencia de alguns candidats es testimonial per la seva posicio en les llistes, tots son importants. en democracia tots,independentment del seu ideari. Bon dia Igualada. I,... Llegir més Catalunya sera independent o no será.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.