TORNAR
PUBLICITAT

Catalunya Acció declara obertament 'boicot als productes espanyols'

Insta a ajuntaments com Igualada, amenaçats per Llanos de Luna, a fer-ho

politica
Dilluns, 11 març 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Catalunya Acció i alguns alcaldes i regidors adscrits a l'Associació de Municipis per la Independència, han presentat la campanya "En defensa de les nostres banderes". L'objectiu de la campanya és replicar l'ofensiva de la Delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, contra la decisió d'alguns ajuntaments catalans de no hissar la bandera espanyola.

La campanya consisteix en fer una crida als consistoris amenaçats per Llanos de Luna a no comprar cap producte espanyol ni a contractar cap servei d’una empresa espanyola. En declaracions a l'anoiadiari, el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha afirmat que si "Llanos de Luna vol una guerra de banderes, la tindrà. Nosaltres donem la cara i declarem un boicot obert contra els productes espanyols, i responem així al seu boicot encobert que fa anys que dura'.

L'Ajuntament d'Igualada no es pronuncia

Un dels municipis que ha estat requerit per la Delegació del Govern a restituir la posició de la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament és el d'Igualada. Després de 8 anys que la bandera espanyola presidís el consistori, juntament amb la igualadina, la senyera i l’europea, el 22 de juny 2011 el govern municipal va decidir retirar totes les banderes de la façana. i el 10 d'octubre es va desplegar una pancarta a la façana amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa".

En el seu moment, quan la delegació del govern va enviar el requeriment a l'Ajuntament igualadí, el consistori ja no es va voler pronunciar sobre el tema, que ni tan sols va confirmar o desmentir.

Ara, preguntat de nou per anoiadiari, sobre aquesta nova campanya impulsada per Catalunya Acció i alguns ajuntaments catalans, el consistori igualadí es manté en la mateixa línia de no entrar a valorar aquesta qüestió.

Pel que fa a l'Anoia, la petició de penjar la bandera espanyola per part de la Delegació afecta només a la capital. Això no vol dir però, que Igualada sigui l'únic municipi anoienc on ja no hi onegi la bandera espanyola. En algunes cases consistorials de l'Anoia, fins i tot, hi tenen estelades penjades del balcó.

En l'actualitat són 20 (dels 33 en total) els pobles anoiencs adscrits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquests municipis són: Argençola, el Bruc, Cabrera d'Anoia, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Igualada, Jorba, la Llacuna, Masquefa, Òdena, Orpí, Piera, la Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Sant Martí de Tous, Sant Martí de Sesgueioles i Vallbona d'Anoia.


11 Comentaris

S

Severiano Durán

Vilanova del Camí

12 de març 2013.11:17h

Respondre

Pep:Es legitima cualquier forma de reivindicación (se entiende pacífica) por parte de colectivos, No obstante existen prioridades, para Vd. puede ser la campaña, para mi NO, porque se traduce en... Llegir més problemas para las empresas de aquí y de allí, y por consiguiente más paro. Que culpa tienen las empresas de que los gobernantes no se pongan de acuerdo. Seamos sensatos, que la situación no está para prender más fuegos. Vd. cree que para los 13.000 parados de la comarca es una prioridad el tema de las banderas? Para los estudiantes? Para los sanitarios?.......olvidense de los boicots y de las banderas, porque de seguir así no quedarán ni ayuntamientos abiertos para ondearlas, y pude que ni empresas para fabricarlas.

p

pep

vilanova del cami

11 de març 2013.19:01h

Respondre

Ja estem amb lo de sempre. Es parla de boicot a uns productes (ja he dit que no hi estic d’acord) i ens surten amb lo de que el problema es el ”paro”. Sí, es veritat, es un problema i molt... Llegir més gran, el mes gran que té el nostre pais en aquests moments. Però això no té res a veure amb que hi hagi gent que vulgui manifestar-se o queixar-se boicotejant per uns motius politics uns productes que no estan fabricats a casa nostra. Estigui be o malament, ens agradi o no ens agradi aquesta solució o opció, està enfocada a una cosa concreta, cadascú lluita pel que li interessa o li sembla que ha de lluitar. També podriem dir que el problema d’aquest país es la corrupció o l’ensenyament, o la sanitat o la violència domèstica... No tots podem defensar o lluitar pel mateix, que llavors hi hauria moltes coses que no se solucionarien o quedarien fora de la preocupació ciutadana. Els ciutadans es preocupen de les coses que els hi afecten.

S

Severiano Durán

VILANOVA DEL CAMÍ

11 de març 2013.15:49h

Respondre

antonio:Los sindicatos hacen lo que deben y está en su mano hacer, AYER día 10 estuvimos en la calle, manifestandonos en contra de los CORRUPTOS y en contra del paro, si en contra de esos que se... Llegir més envuelven en banderas para cubrirse y ensalzar su patriotismo y después se llevan el dinero a otros paises. Y el lunes pasado estuvimos delante de la sede de Foment de Treball,.....para defender los ”privilegios de los trabajadores del metal”....si quieres sigo, para explicarte que hacemos, pero mejor de enteras por nuestra pagina web, y después te preguntas que hago yo.

a

antoni

igualada

11 de març 2013.11:06h

Respondre

si ells no ens féssin boicot nosaltres no en faríem, no cal dir-ho però està clar que cada vegada hi ha més gent que té en compte aquestes coses.

severiano, què feu els sindicats per... Llegir més solucionar la crisis?? o només teniu temps pels vostres afiliats i els vostres privilegis?

S

SEVERIANO DURAN

VILANOVA DEL CAMÍ

11 de març 2013.10:56h

Respondre

Seguro que eso es lo que le preocupa a los ciudadanos/as? Dediquen sus energias a la lucha contra el paro, y a que sus vecinos vivan dignamente.Las bandeeras no dan de comer,que yo sepa. Productos... Llegir més españoles? Productos catalanes?: Que son productos españoles o catalanes en una economía global. Propuestas como están lo que hacen es dificultar más a las empresas radicadas en Cataluña, y por consiguiente crear más paro. LLevamos más de dos años perdidos en esta comarca Y nuestros conseller comarcal de promoció económica está desaparecido a igual que el presidente, de los proyectos consensuados, nunca más se supo, y l’Anoia creciendo en número de parados, y ahora me salen con estas cuando hay muchisimas familias que no pueden ni comer?

C

Cesca

Igualada

11 de març 2013.10:22h

Respondre

Una provocación infantil ”Contratación de lo público”.
No tengo la menor duda de que los ideólogos de esta proposición están a lo último en tecnología (table, videoconferencia,... Llegir més reproductor multimedia...).
Pero se han leído alguna vez las leyes de la cosa pública.
Conocen el art. 1 de la ley de contratos del sector público: Objeto y finalidad?.

J

Joan

Odena

11 de març 2013.10:21h

Respondre

Molt malament , acabem caient en els errors de sempre.

p

pep

VILANOVA DEL CAMI

11 de març 2013.09:33h

Respondre

´Boicotejar productes espanyols? Una mica trist. Si que alguns volem separar-nos d’Espanya i que alguns dels espanyols boicotegen productes nostres, però penso que no seria bo per a la nostra... Llegir més economia. Volguem o no encara estem lligats a Espanya i a la seva eonomia. Siguem mes intel.ligents i si s’ha de boicotejar algun tipus de producte que sigui el que està fabricat a la Xina o a altres paisos on exploten a la gent per quatre duros i fan realment mal a la nostra industria que ha fotut al camp d’aquí. Els que han engegat o volen engegar aquesta campanya, compren a Zara?
El Nacionalisme ha d’obrir portes, no tancarles.

M

Maria

Igualada

11 de març 2013.09:28h

Respondre

Estic d’acord amb en Jaume i En Josep Mª, aquesta no és la manera de solucionar els problemes. Jo vull la llibertat pel meu país, però no així.

J

Josep Mª Verges Prat

Igualada

11 de març 2013.08:38h

Respondre

Els boicots son un error vinguin d’on vinguin!.La llibertat es el principi i el final com individus i com a poble la resta, es la contra del ull per ull que no aporta res de positiu mai!

j

jaume rodriguez enrich

igd

11 de març 2013.08:01h

Respondre

aquet no es el cami. el del enfrentament no es el cami.Mai.El dialec sempres .
bon dia igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.