TORNAR
PUBLICITAT

El consistori vilanoví defensa el paper dels ajuntaments i les seves competències

Aprova una moció en defensa de l’Autonomia Local i el Règim Competencial Local de la Generalitat de Catalunya

politica
Dimarts, 12 març 2013. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’ajuntament de Vilanova del Camí va celebrar aquest dilluns una sessió ordinària del Ple marcada principalment per l’ampli consens que es va aconseguir en pràcticament tots els temes. 
El consistori va aprovar entre altres una moció en defensa de l’Autonomia Local i el Règim Competencial Local de la Generalitat de Catalunya.

Sessió de ple de dilluns

La proposta que van presentar conjuntament ICV, ERC, PSC, CiU i la regidora no adscrita Marta Trullols, rebutja l’avantprojecte de modificació de la Llei Reguladora de Bases Locals que vol impulsar el govern central i que persegueix, segons va explicar la regidora Francina Gabarró, “centralitzar les competències locals i limitar la política de proximitat”.

Tot i que amb matisos, tots els grups municipals, excepte el PP, van mostrar-se contraris a la idea que es puguin traslladar al govern central algunes competències d’educació o sanitat que ara desenvolupen els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya. Critiquen la manca de sensibilitat cap a una de les administracions més properes al ciutadà i auguren greus desequilibris territorials si l’avantprojecte prospera.

Xavier Bermúdez, d’ERC, va qualificar algunes mesures de populistes i va assegurar que aquest avantprojecte és el primer pas per eliminar l’autonomia municipal. Des de CiU, Jordi Barón, va lamentar que no hi hagués hagut un procés de diàleg i participació dels ens locals en tot aquest procés i va assegurar que no s’havia tingut en compte la realitat municipalista catalana.

Si es tracta d’estalviar, va dir Sergi Balcells de Plataforma de Catalunya, es podria prescindir dels Consells Comarcals o fins i tot del Senat, abans que tocar els ajuntaments que són la primera administració a la que pot recórrer la ciutadania.

Per contra, Mari Luz Martínez, va defensar l’avantprojecte i va explicar que la modificació només busca que els ajuntaments no gastin tant, referint-se bàsicament als sous que cobren alcaldes i regidors.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.