//Plugins sense CDN ?>
L’acte va estar presidit per la Diputada al Parlament per CIU, Maria Senserrich, l’alcalde d’Igualada Marc Castells i el president comarcal de CDC Jordi Torra, acompanyats de militants i ciutadans.
L’alcalde va donar la benvinguda als assistents i en especial a Corominas, recordant la seva feina feta a l’Anoia, on va dir 's'ha donat pas a una nova generació de patriotes'. Castells va mostrar-se optimista davant de la signatura del Conveni entre la Generalitat i les quatre diputacions per vestir l’Agencia Tributària Catalana. 'Sha fet sense fer soroll però eficaçment' va dir Castells.
Lluís Maria Corominas va explicar que actualment està fent un recorregut per tot Catalunya fent aquestes xerrades, i que 'segons la zona del territori on va, hi ha qui demana directament la independència, i hi ha qui no ho fa. A zones com l’àrea metropolitana, per exemple, on aquest procés serà més lent. Tenim un país divers'. Tot i això va recordar 'hi va haver un increment de vots sobiranistes a l’àrea metropolitana', va recordar.
El vicesecretari general de coordinació institucional de CDC va afirmar que 'el patiment de la ciutadania actualment és per la injustícia econòmica i per això volem l’Estat propi i més a l’Anoia en que la situació és més greu'. En aquest sentit va elogiar la feina feta des d'Igualada on va dir que 'en 6 mesos s'ha fet més que en 32 anys'
Relacionat amb el pacte nacional pel dret a decidir va afirmar que 'totes les entitats poden adherir-s'hi i fins i tot les que votaran que no' i va recordar que s'havia demanat a Rajoy que 'Catalunya vol fer i vol que la deixin fer', i que 'cal respectar el que decideixi Catalunya'. També va explicar que 'tot i que avui el PSC no hi sigui, intentarem que s'afegeixi al procés'.
Corominas va fer refeència a les paraules de l'exmagistrat del Tribunal Constitucional, Carles Viver Pi-Sunyer a la Comissió del Parlament. Corominas va remarcar que havia dit que 'la consulta es pot fer legalment' tot i que 'pot acabar al Constitucional'. També va recordar que havia dit que 'la declaració unilateral no era consellable' i que 'calia fer-ho a través de les urnes'. I que 'seria bo que llavors Europa veiés que Espanya diu 'no' i 'no''.
Corominas va recordar que Viver Pi-Sunyer va dir que 'si tot fallava es podien convocar eleccions plebiscitàries' i que si llavors 'Espanya prohibia anar a votar, des d'Europa segur que no ho entendrien'. En aquest cas, va afirmar Corominas, igual que Viver Pi-Sunyer 'caldrà sortir al carrer. No podem acceptar el peu al coll'.
El diputat de CIU va afirmar que des de CIU 'estem disposats a arribar-hi. La situació econòmica és molt dolenta, i si no ho fem, estaríem escanyats. Si volem la pobresa acceptem continuar aEspanya... Però tot el que fem ho hem de fer des de la política i democràticament'.
Corominas va remarcar que la sobirania anava lligada a l’economia. 'Si repassem les dades fiscals veiem que sempre se'n van de Catalunya 16.000M€, i que la Generalitat té problemes per pagar. I ja no es pot aguantar'. 'Si volem l’estat propi és perquè la gent pugui viure millor' va afirmar Corominas 'encara que l’oposició només remarqui el sentiment nacional'.
En el torn de preguntes per part del públic, Corominas va respondre a moltes qüestions. Una de les quals li demanava quina seria l'estratègia a seguir si totes les opcions plantejades fallaven. Corominas va dir que 'llavors caldrà sortir al carrer', però va dir que creia que 'abans d’arribar aquí, Europa ja haurà vist el que passa a Espanya'.Per Corominas el que cal fer ara és 'armar-se de raons democràtiques i si ho fem bé, tot arribarà'.
Va tancar l’acte Jordi Torra, agraïnt l’assistència i demanant la participació i la implicació en el procés de la ciutadania.
Per visionar un vídeo de la conferència, podeu fer-ho a través d'aquest enllaç: https://vimeo.com/69233576.