TORNAR

La CUP Anoia reclama "arribar fins al final" al Consell Comarcal de l'Anoia en la reclamació dels 227.000€ en presumptes pagaments indeguts

politica
Divendres, 9 febrer 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Des del grup comarcal de la CUP reclamen que "s'acceleri l'estabilització de la plantilla per consolidar els llocs de treball, millorar les condicions sociolaborals de les treballadores i ajudar a millorar el funcionament de l'ens comarcal".

Aquest dimarts es va celebrar un ple extraordinari del Consell Comarcal de l'Anoia per deliberar sobre la reclamació al secretari anterior. En un comunicat la CUP Anoia explica que "Des de l'any 2008, l'exsecretari presumptament s'havia autoatorgat diferents beneficis personals, que van ser denunciats a l'Oficina Antifrau de Catalunya i que es van per públics l'any passat, amb el consegüent problema per treballadores i proveïdors del Consell Comarcal que van veure com es van demorar els pagaments". El grup comarcal de la CUP va denunciar que "els diferents equips de govern de l'ens hagin permès aquesta situació i va exigir a l'equip de govern que arribi fins al final en la reclamació del retorn econòmic dels 227.264,19€ que l'anterior secretari presumptament s'hauria autoatorgat de forma il·lícita".

El ple del Consell Comarcal de l'Anoia va aprovar per unanimitat la declaració de nul·litat d'uns pagaments indeguts que afavorien l'anterior secretari, com a conseqüència de dos fets: la no realització del total de la jornada i la retribució d'un complement de sou. En primer lloc, declarar  la nul·litat dels pagaments pel 100% de la jornada tenint en compte que es diu en els informes que el secretari només realitzava el 76% de la jornada. En segon lloc, declarar la nul·litat del pagament d'un complement ad personam corresponent a la diferència de nivell de 30 a 28. Des del grup comarcal de la CUP es va insistir a l'equip de govern que "era positiu el dictamen administratiu per reclamar el rescabalament econòmic de l'ens i arribar fins al final en l'accions judicials necessàries per la reclamació econòmica dels diners presumptament cobrats de forma il·lícita".

La CUP va criticar que l'equip de govern del Consell Comarcal de l'Anoia per "haver permès la inestabilitat laboral, fet que es demostra en que els darrers anys l'ens ha tingut moltes persones diferents ocupant el càrrec de cap de RRHH, una figura que és clau per prevenir casos com el denunciats". En aquest sentit, la formació reclamen que "s'acceleri l'estabilització de la plantilla per consolidar els llocs de treball, millorar les condicions sociolaborals de les treballadores i ajudar a millorar el funcionament de l'ens comarcal". Així mateix, la CUP va fer crítica del fet que "durant els quinze anys que s'han estat produint aquests presumptes pagaments il·lícits, equips de govern de diferents colors no hagin vist que hi havia presumptes cobraments il·lícits, que l'anterior secretaria no feia la totalitat de la seva jornada". Per això, reclamen que els grups polítics que han estat governant el Consell Comarcal durant els darrers anys facin autocrítica i assumeixin les seves responsabilitats. 


1 Comentaris

D

DILBERT

IGUALADA

9 de febrer 2024.20:14h

Respondre

Seria una bona feina periodística indagar al voltant dels antics Caps de Personal al respecte, l’article els tracta com poc professionals. Ves que no us emporteu alguna sorpresa, potser algú ja... Llegir més havia aixecat l’alfombra i no li van fer cas, o be el van allunyar del cotarro. Si fos així, hi hauria persones corresponsables del que sembla un espoli als ciutadans de la Comarca, potser així es podrien recuperar els calers indegudament gastats.
També seria bo saber per què li foren permesos els privilegis, tant d’horari com de complements, algun mereixement deuria fer aquest Secretari per rebre tant bon tracte. Quins?
Ànim doncs a la premsa, als EEUU (Watergate),per menys van carregar-se al Níxon.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.