//Plugins sense CDN ?>
L'estudi econòmic fet per la Diputació a nivell jurídic, econòmic i patrimonial del servei d'abastament d'aigua situa els actius "entorn els 3,1 milions d'euros". La CUP retreu al govern en un comunicat que va exagerar el cost total.
El grup municipal de la CUP ha celebrat les conclusions econòmiques de l'auditoria del servei d'abastament d'aigua que la Diputació ha lliurat a l'Ajuntament. Remarquen que situa "el valor dels actius de la companyia a la ciutat en 3,1 milions d'euros, una xifra deu vegades menor que l'anunciada pel govern a finals de 2015". Els cupaires recorden que a aquests tres milions encara "caldria descomptar-hi el valor de les accions que l'Ajuntament d'Igualada té sobre l'empresa, un terç del total, de manera que la xifra final per recuperar els actius del municipi podria acabar sent de menys de 2 milions d'euros".
Consideren que "les dades desmenteixen la xifra de 30 milions d'euros que el tinent d'alcalde Jordi Pont va estimar el 2015", quan es va donar a conèixer la manca de contracte de concessió de la gestió de l'aigua a Igualada i consideren que "aquelles declaracions, reiterades al Ple de l'Ajuntament, tenien un clar objectiu polític i no informatiu, ja que no es van sustentar en cap mena d'estudi ni auditoria". Afegeixen que "l'Ajuntament d'Igualada té la paella pel mànec" i que "haurà de decidir en els propers mesos si vol continuar permetent que AGBAR s'endugui tants beneficis per la prestació d'un servei bàsic a la ciutat o bé si, com des de fa anys funciona a ciutats properes com Manresa i Vilafranca, es crea una empresa pública que acabi amb aquest espoli i reverteixi els beneficis en el municipi".
"Conflicte d'interessos"
Els anticapitalistes afegeixen que "els regidors del govern que pertanyen al Consell d'Administració de Rigat haurien de renunciar al sobresou que els paga l'empresa AGBAR, d'un volum total de 36.000 euros anuals, perquè tots ells ja estan remunerats com a càrrecs polítics". En aquest sentit, entenen que "Jordi Pont, amb 55.000 euros l'any i Àngels Chacón, amb 81.000, ja cobren sous de l'erari públic com per haver de rebre més diners d'una empresa privada amb interessos en les decisions municipals".