//Plugins sense CDN ?>
L'esquerra independentista exigeix al govern igualadí que s'adeqüi als paràmetres que estableix la Llei 24/2015 en matèria de prestacions econòmiques. Els cupaires assenyalen que les despeses en partides socials concretes "com la de pobresa energètica és inferior al cost de mantenir la pista de gel".
La CUP igualadina critica el volum econòmic de les prestacions socials que va concedir l'Ajuntament d'Igualada el 2015, 50.000 euros. Els anticapitalistes assenyalen que "és només el 0'1% dels pressupostos anuals", una xifra que consideren "excessivament baixa" i que creuen que es podria augmentar. Fan la comparativa "amb el que el govern destina a constants esdeveniments com la recent VolCat, que ha costat més de 58.000 euros als igualadins" i veuen que "es tracta d'una quantitat absolutament ridícula per la gravetat de la situació a la que pretén fer front".
Els comptes municipals estan al voltant dels 50 milions d'euros actualment. L'esquerra independentista extreu les conclusions a partir de l'informe de l'Observatori d'Inclusió Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de l'any 2014-2015 de l'Ajuntament d'Igualada i "no de l'informe del 2016 degut a que aquest encara no és públic ni tampoc s'ha facilitat a l'oposició, tot i que ha estat demanat i havent complert el primer quadrimestre de l'any".
Els cupaires denuncien que l'Ordenança reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic "no s'actualitza des del 2011, quedant els barems molt per sota del que estableix la Llei 24/2015", la llei catalana que regula les prestacions per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, fent que a moltes famílies en situacions de necessitat els siguin denegats els ajuts de caràcter econòmic.
Quasi 5.000 persones ateses
L'informe apunta que entre els serveis de Càritas Anoia i els serveis socials bàsics de l'Ajuntament, la suma d'igualadins atesos per necessitats bàsiques a Igualada al 2015 va ascendir a 4.924 persones, és a dir, el 12'3% de la població (1.653 persones, un 4'14%, ateses per Càritas Anoia i 3.271, un 8'2%, pels serveis socials de l'Ajuntament).
D'aquest darrer grup, 807 van rebre prestacions socials de caràcter econòmic, ascendint a un total de 50.137 euros (9.000 menys dels destinats l'any anterior), ajuts encaminats a atendre situacions de necessitat social de persones que no disposen de recursos suficients per a fer-hi front i no estan en condicions d'aconseguir-los o rebre'ls d'altres fonts.
Els cupaires, en base a les conclusions que la Síndica de Greuges va donar a conèixer en el seu darrer informe, demanen al govern igualadí que actualitzi l'Ordenança reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic per tal de pujar els barems per a prestacions socials de caràcter econòmic fins a assolir els barems de la Llei 24/2015.
"Haver destinat un pressupost de 50.000 euros a prestacions socials de caràcter econòmic en una situació d'emergència com la que vivim és una despesa molt minsa" afirmen en relació a actuacions com la VolCAT. Troben "preocupant" que el consistori només hagi destinat 6.757 euros el 2015 per ajudar a les famílies necessitades a fer front a les despeses de llum, aigua o gas, quan el darrer Nadal la pista de patinatge ha tingut un cost de 15.000 euros només en consum energètic.
Toni
20 d'abril 2017.10:44h
Mira! Ja sabem d’on surt el superàvit del que fan gala aquests del Castell