//Plugins sense CDN ?>
Per aquest treball s’han investigat un total de cinc camins seleccionats per l’Ajuntament inclosos en el Catàleg de camins del municipi. El resultat de la investigació ha determinat que un dels camins estudiats s’han considerat de domini públic, dos s’han considerat parcialment públics, i un altre camí i un sender de construcció o desenvolupament més recent, no s’han pogut documentar pel que no es creu que puguin ser considerats plenament de domini públic.
La investigació s’ha centrat en l’anàlisi del corpus documentals disponible, ja sigui cartogràfic, fotogramètric, administratiu o literari, que es conserva al mateix arxiu municipal o en altres arxius, biblioteques i publicacions promogudes pel municipi. En l’àmbit documental, una font d’informació bàsica són les planimetries municipals elaborades per l’Instituto Geográfico Catastral durant el primer quart del segle XX, atès que es tracta generalment del primer mapa modern del terme municipal on apareix reflectida l’estructura bàsica de la xarxa viària a una escala relativament gran de 1:25.000. Aquests mapes formen part de la delimitació topogràfica de cada municipi que va fer l’exèrcit i consta de diversos documents: Les actes i els quaderns de delimitació entre cada municipi i dos plànols per municipi; un sols amb informació topogràfica i l’altre que situa els termes del municipi, els camins i les principals masies.
Una segona font d'informació són les fotografies aèries tant del 1946 i del 1967, i els cadastres antics de 1977. Aquests mapes tenen pel seu detall i antiguitat un important valor topogràfic, geogràfic i històric, així com l’evolució o consideració fins al cadastre actual. En tercer lloc, s’ha investigat la informació que aporta la descripció de les finques a través de la seva descripció, els amillaraments de la riquesa rústica i pecuària de diversos anys, que es conserven al mateix arxiu municipal o a l’Arxiu de la Corona d’Aragó.
Així mateix, s’ha consultat altra informació especialment cartogràfica, és el cas dels mapes topogràfics nacionals d’Espanya a escala 1:50.000 i 1:25.000 i d’altra informació de caràcter històric, de la cartoteca digital del Centre Excursionista de Catalunya i altres col·lectives, així com de la Biblioteca virtual del Ministeri de Defensa.
albert
9 d'abril 2019.12:15h
La Diputació de Barcelona, que presideix el Sr Marc Castells............estudia, valora, asesora, i ara fins i tot, investiga.
Per quan , alguna cosa tangible Sr Castells.
Estem farts de FUM,... Llegir més Igualada contaminada, la Diputació contaminada, para home para......ja esta be!!!!