TORNAR
PUBLICITAT

La Diputació elaborarà un Pla Director pel turisme

El diputat Carles Ruiz destaca les potencialitats turístiques de la comarca

politica
Dimecres, 25 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcalde de Viladecans Carles Ruiz va visitar dimecres passat l’Anoia. En concret Ruiz va visitar els municipis de Montbui, Vilanova del Camí i Capellades i va participar en una trobada amb càrrecs electes anoiencs a l’Hotel Molí Blanc de Jorba. En la seva visita va avançar que la Diputació de Barcelona està treballant en l’elaboració d’un Pla Director pel Turisme.

Carles Ruiz en la seva trobada amb els alcaldes dels municipis anoiencs

Durant la roda de premsa de valoració de la seva visita l’alcalde de Montbui i president del CESCA Teo Romero va afirmar que la visita del diputat “era bàsicament per tractar temes centrats en potenciar el turisme a la Conca d’Òdena i a l’Anoia Sud. Per això hem visitat La Tossa de Montbui i el Parc Fluvial de Vilanova del Camí, en municipis que volen viure de cara al riu Anoia. L’altra lloc a visitar és l’Abric Romaní de Capellades”. Romero va recordar les grans potencialitats turístiques de l’Anoia: l’Alta Anoia (turisme rural i gastronòmic), l’Abric Romaní, les troballes al jaciment de Can Mata d’Hostalets (Pau), la Ruta dels Castells de Frontera, els elements modernistes, el Turisme Industrial...

El diputat de Cultura Carles Ruiz va remarcar que “el turisme no serà un sector substitutiu, però sí complementari a l’ocupació a l’Anoia. Quan parlem d’estructura econòmica hem de fer-ho de diversificar, posar valor al territori i aconseguir l’arrelament de la població. Cal treballar per generar un sector turístic potent i per això cal tenir clars quins elements podem posar en el mercat”.

Va remarcar que des de la Diputació es treballarà per la creació d’un Pla Director pel turisme. Així, la Diputació de Barcelona treballaria de forma conjunta amb els diferents municipis per crear un producte turístic potent, aprofitant els diferents atractius de la comarca. Segons va explicar Carles Ruiz “volem crear rutes turístiques sòlides, arrelar l’oferta de turisme a l’Anoia”. El Pla Director tindria continuïtat amb la iniciativa Anoia Turisme, que es complementaria amb el Pla Estratègic “l’Anoia cap al 2020” i també amb el projecte “Anoia Activa”, accions en les quals s’està treballant activament des del CESCA i el Consell Comarcal.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.