//Plugins sense CDN ?>
Per error, s'havia aprovat i incrementat un 2% aquesta taxa a les ordenances fiscals del 2020, tot i que l'empresa transportista de l'energia elèctrica l'havia impugnat i una sentència del 2013 li donava la raó. A la part d'activitat de control, es va donar compte del requeriment de l'Oficina Antifrau per iniciar un tràmit de revisió d'ofici per investigar una actuació urgent realitzada a la coberta de la piscina municipal l'any 2012
L'Ajuntament de Calaf va realitzar el passat dilluns 10 d'agost un Ple extraordinari de forma telemàtica que incloïa únicament dos punts a l'ordre del dia.
El primer punt, proposava aprovar la derogació de la taxa per l'aprofitament especial del domini públic local, a favor de l'empresa transportista d'energia elèctrica per tal d'evitar la conflictivitat judicial en aquest àmbit. Des del 2013, l'empresa REDESA havia impugnat aquesta ordenança i el Tribunal Suprem li havia donat la raó amb diferents sentències. Tot i això, per error, l'Ajuntament de Calaf havia continuat incorporant aquesta taxa a les seves ordenances i aquest 2020, fins i tot, l'havia augmentat en un 2%. Un cop vist l'error, la proposta de secretaria va ser derogar aquesta ordenança i plantejar en un futur una redacció que no sigui tan conflictiva jurídicament.
L'equip de govern i els dos regidors del GiC-VV hi van votar a favor i Junts per Catalunya es va abstenir. Tot i això, Jaume Simó, portaveu del GiC, va demanar estudiar la forma amb què altres municipis han redactat aquesta ordenança per poder beneficiar-se de la utilització del domini públic local per part de les empreses transportistes d'energia i cobrar-los l'ús.
D'altra banda, també es va donar compte d'un únic decret. L'Oficina Antifrau ha instat l'Ajuntament de Calaf a iniciar un procediment de revisió d'ofici d'un expedient del 2012 - relacionat amb l'actuació urgent per l'execució puntual d'actuacions a la coberta de la piscina municipal realitzada per la Constructora de Calaf SA -, per possibles il·legalitats amb la Llei de contractes del sector públic i la normativa d'Hisendes locals vigent en aquell moment.
Joan Caballol, de Junts per Catalunya, es va mostrar molest que s'hagués decidit incloure només aquest únic decret en el Ple i no d'altres. Caballol va manifestar sentir-se "desagradablement sorpresos" per la notícia i sobtats que per tercera vegada l'Oficina Antifrau s'interessi per aquest expedient, quan ja s'havia arxivat en dues ocasions. Així doncs, va manifestar el seu malestar pel que sembla una "persecució política" contra l'exalcaldessa i va demanar poder consultar l'expedient original i aclarir qualsevol "ombra de dubte". També va afirmar tenir l'absoluta certesa que Maria Antonia Trullàs es va dedicar en "cos i ànima" a treballar pel poble de manera "íntegra i exemplar" i va demanar a l'Ajuntament que actués de manera "honesta" per evitar el patiment i perjudicis que pot suposar a l'exalcaldessa un nou judici.
Jaume Simó del GiC va expressar que era una "llàstima" que un municipi tan petit com Calaf s'hagués de veure en aquesta tessitura. També va considerar que era una pena que persones que havien estat al capdavant de la institució, fent-ho el millor que van poder, ara hagin de viure amb aquest patiment i es va oferir a col·laborar amb el que fos necessari.
L'alcalde, Jordi Badia, va voler aclarir que "no hi ha persecució" i que no hi ha hagut cap "nova denúncia", ja que a ells tampoc els hi agrada el dolor que pugui causar aquest fet a la persona afectada. Badia va explicar que ha estat l'Oficina d'Antifrau qui ha decidit reobrir d'ofici el cas, encara que hagués caducat, i que l'Ajuntament, instat per aquest organisme, ha seguit el procediment per no incórrer en cap falta. També va manifestar que si tot es va fer de forma correcta, el millor que pot passar és que la investigació tiri endavant i esvaeix qualsevol sospita.