TORNAR

ERC confia a renovar el seu pacte amb la CUP a Capellades abans de la investidura

Als Hostalets, els republicans han guanyat però depenen de pactar amb un dels altres dos partits: PSC o Junts

politica
Dimarts, 11 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans es van alçar amb la victòria a Capellades, l'únic municipi gran a la comarca amb les tres primeres forces de color independentista. El candidat vencedor, Salvador Vives, manifesta la seva preferència per repetir govern amb els cupaires.

Els mateixos factors, però en ordre diferent. Les eleccions a Capellades van donar majoria a l'actual govern, però canviant la relació de forces. Abans del 26 de maig, CUP Vila de Capellades era la primera força del consistori, amb quatre regidors, mentre que ERC era tercera amb tres. Els resultats dels comicis municipals dibuixen que es manté la confiança en el govern de republicans i cupaires (passen de 1.348 vots a 1.588), però ara ERC, amb Salvador Vives, va per davant amb cinc edils, mentre que la CUP de Susana Moreno en té tres. Vives explica a Anoiadiari que "des del primer moment estem negociant per reeditar el govern. Avancem poc a poc però avancem".

Segons el candidat republicà, hi ha satisfacció per la tasca que s'ha fet conjuntament i la idea és repetir. De fet, el 2015, les dues forces van treballar el pacte amb discreció les setmanes posteriors als comicis i el van tancar poc abans que es fes la investidura. La idea és que els propers dies hi hagi fumata blanca. Enguany, al consistori, hi ha entrat també C's, però el lideratge de l'oposició sembla que l'assumeix Junts (que va governar de 2007 a 2015).

Els Hostalets, negociacions en curs

L'altra victòria al sud de la comarca per part dels republicans que no està encara traduïda en pacte ha estat als Hostalets. Mentre que a Piera, ERC i Junts ja han renovat la seva tradicional aliança (Jordi Madrid serà batlle fins el 2023), als Hostalets de Pierola el candidat republicà Gerard Parcerisas va vèncer en número de regidors i de vots. Ara bé, es pot trobar una majoria alternativa si s'alien Junts per Hostalets i els socialistes de Sumem-CP. El candidat d'ERC assegura que "ara mateix tenim converses amb totes dues forces i descartem el govern en minoria".

Parcerisas argumenta que "governar en solitari no és factible, perquè a nivell professional tenim feines externes i no podríem dedicar totes les hores que mereix i necessita el govern. Als Hostalets hi ha hagut un canvi i no creiem que sigui bo seguir amb la política de blocs". De fet, assenyala que "la llista que portem és nova en un 70-80%".

Buscaran coincidències "en el model de poble. El tema nacional pot ser important, però no volem marcar línies vermelles. Ens sentim reforçats, perquè els 600 vots que tenim no els havia assolit mai ningú als Hostalets". Una de les curiositats és que el cap de llista de Junts és Jordi Parcerisas, germà del candidat d'ERC.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.