TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada denuncia que la ciutat disposa de pocs efectius policials

11.000 denuncies tramitades per excés de velocitat

politica
Dimecres, 18 febrer 2009. 15:43. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Que les 11.000 denúncies per excés de velocitat no han suposat més que unamesura recaptatòria i la manca d'efectius policials, són dues de les queixes que el grup municipal d'ERC Igualada formula arran dels detalls facilitats per l'equip de govern. El grup a l'oposició considera que per frenar la sinsitralitat s'hauria d'apostar més per la sensibilització i que el desplegament de la policia de barri en detriment dels agents del cos no ha estat la millor decisió.

En la passada Comissió d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’ajuntament d’Igualada, el grup municipal d’ERC va presentar diverses preguntes a l’equip de govern, del que se’n desprenen dues reflexions del portaveu del grup a l’oposició

D’una banda, i en relació al radar, el fet que des de l’entrada en funcionament s’han tramitat 11.008 denuncies per excés de velocitat, cosa que suposa segons ERC una recaptació propera a 1.200.000€. Joan Torras, portaveu del grup municipal d’ERC, afirma que “el 80% d’aquestes sancions s’apliquen a excessos de velocitat no superiors al 20% de la velocitat màxima permesa. L’actuació del radar no ha suposat en cap moment, un decreixement del nombre d’expedients per excés de velocitat, ni tampoc una suposada reducció de la sinistralitat”. En aquesta línia inssteix en què no han vist, per part del govern de l’Entesa “que s’hagi destinat cap partida a campanyes de sensibilització pel compliment del codi de circulació.”

D’altra banda en relació a la pregunta de si el cos de la policia municipal disposa de suficients efectius, el cap de la policia local va respondre que sí però que “la durada del període d’adaptació dels nous efectius, suposen uns dos anys i mig de mitjana, i això fa difícil de donar respostes ràpides a les variacions de la plantilla” segons explica ERC en un comunicat. Joan Torras considera que “Igualada disposa de pocs efectius, doncs el desplegament de la policia de barri en detriment dels agents del cos no ha estat la millor decisió. Caldria que la policia de barri fos una aposta valenta”.


1 Comentaris

p

pere

igualada

19 de febrer 2009.21:23h

Respondre

Vinga, que continui la musica, el poble que pagui i sobretot que calli, visca les esquerres

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.