TORNAR

ERC s'incorpora al govern de la Diputació de Barcelona presidida per la socialista Lluïsa Moret

L’anunci arriba just després de les eleccions generals del 23-J

politica
Dimarts, 25 juliol 2023. 16:01. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC s'incorpora al govern de la Diputació de Barcelona amb el PSC i els comuns, segons han avançat La Vanguardia i El Periódico i ha confirmat l'ACN. Els republicans han fet l'anunci just després de les eleccions generals del 23-J tot i que, en el ple de constitució, el diputat d'ERC Dionís Guiteras va oferir "mà estesa, col·laboració i diàleg". "No mirem enrere. Iniciem una nova etapa i toca construir", va afegir. El 13 de juliol la socialista Lluïsa Moret va ser escollida presidenta de l'ens supramunicipal amb els vots del PSC, comuns, dos diputats díscols de Junts i Tot per Terrassa. La Diputació de Barcelona celebra demà dimecres el ple de cartipàs. Junts, que en els últims quatre anys ha governat amb el PSC, queda fora del govern.

ACN En un comunicat posterior, ERC ha informat que gestionarà la presidència en les àrees següents: Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació, Àrea de Feminismes i Igualtat, Àrea d’Educació, Àrea de Comerç i Consum. D’altra banda també tindrà part de responsabilitat a l’Àrea d’Entorn Natural i Infraestructura Verda.

La nova presidenta dela Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, durant el ple de constitució de l'ens (Marta Sierra/ACN)Els republicans destaquen que es tractarà del govern de la Diputació de Barcelona "més plural de la història", format per PSC, En Comú Podem, Impulsem Penedès, Junts per Igualada, i ara també ERC: "Aquest govern acaba sent un reflex fidel de la pluralitat política present als municipis de la demarcació de Barcelona", afirmen des de Calàbria.

ERC considera que el nou govern serà d'una "clara mentalitat de governança progressista", i que volen aportar una "mirada integral" al territori amb un principi molt "clar" d’equitat territorial en una demarcació on conviuen les grans ciutats metropolitanes i Barcelona.

D'altra banda, ERC també ha signat aquest dimarts l’acord de govern a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En la línia dels darrers anys, serà un "govern ampli", amb la participació d’Esquerra, Junts, PSC i Comuns.

Per al PSC, que lidera el pacte i té la presidència en la persona de Lluïsa Moret, l’entrada d’ERC al govern “reforça l’acord de progrés que governarà la Diputació de Barcelona els propers quatre anys” i “reforça l’estabilitat d’un govern que es posa al servei dels municipis i dels ciutadans de la província de Barcelona”. Es tracta, en paraules de Moret, “d’un govern ampli, plural i de progrés”, que té la voluntat de “teixir aliances amb totes les institucions, forces polítiques, agents econòmics i socials, entitats cíviques, educatives i culturals dels 311 municipis de la província amb l’objectiu de contribuir a l’avenç social i territorial des dels valors del progrés i del respecte a la convivència i a la diversitat”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.