//Plugins sense CDN ?>
Esquerra proposa una concertació amb les forces sindicals i polítiques de la ciutat, i també amb els ens empresarials, per aconseguir la creació de llocs de treball. Es pretén reunir un "ampli ventall de mesures, degudament consensuades, amb l'objectiu que l'administració local sigui el màxim facilitadora possible a tots els nivells: industrial, empresarial, laboral i comercial".
La candidatura d'ERC d'Igualada per a les properes eleccions municipals desgrana aquesta setmana el seu full de ruta en matèria econòmica, la creació de llocs de treball com a eix de màxima prioritat de l'acció de govern. Consideren que el proper alcalde d'Igualada ha de tenir com a primer objectiu aquesta prioritat i ha de ser el mateix alcalde qui lideri el conjunt d'actuacions encaminades a aconseguir-ho. Des d'ERC destaquen que l'atur és el principal problema de societat i, per tant, la creació de llocs de feina ha d'estar en mans de la persona més important al capdavant d'un ajuntament: el seu alcalde. Josep Maria Palau avança la intenció de l'equip de "situar la creació de feina com a un objectiu tranversal de totes les regidories, sense menystenir una àrea de Dinamització Econòmica, naturalment".
Els republicans posen de relleu que la ciutat continua amb una taxa d'atur del 19%, que afecta directament 3.400 persones. Constaten també que es creen pocs nous llocs de treball, un nombre petit dels quals no arriben a ser de qualitat, és a dir, amb unes remuneracions atractives i unes bones perspectives de futur. L'atur i la precarietat laboral són el principal problema dels igualadins, especialment en dos grups d'edat: els joves i els majors de 45 anys. La manca de sortides professionals a Igualada fa que molts joves, que voldrien viure i treballar a Igualada, es plantegin marxar una vegada acabats els estudis. La situació és tant o més desesperant per als joves sense estudis i per als majors de 45 anys, amb estudis o sense.
A la vegada, consideren que l'èxode fa que Igualada perdi talent. En aquest sentit, David Prat, portaveu de les JERC Igualada i número cinc de la candidatura, considera important "donar la cara" davant el principal problema de la ciutat: la falta d'un lloc de treball digne per a totes aquelles persones que volen viure-hi i treballar-hi. Prat també afirma que hi ha una clara falta de capacitat per retenir el talent juvenil, "no pot ser que molts dels joves que actualment estudiem, hàgim de marxar a treballar fora i, en molts casos, a viure lluny d'Igualada, sense cap expectativa raonable de poder tornar".
En aquest sentit, "ERC Igualada farà tot el que calgui" per aconseguir un acord entre totes les forces polítiques, empresarials i sindicals de la ciutat per tal de crear llocs de feina per als igualadins. Aquest acord estratègic es durà a terme a través de reunions de treball permanent, des d'on s'exposaran els problemes, les possibles solucions i els recursos necessaris per fer-ho possible. Josep Maria Palau destaca com a "primordial que les administracions facin tot el que estigui al seu abast perquè reneixi la indústria i que hi hagi feina per a tothom. És necessària una re-industrialització d'Igualada, però no es podrà si no s'encerta amb iniciatives que donin resultats comprovables"
tot son intencions sense compromís sese concretar el punt d arribada.
quantificada quina es la situació , 19% marquin un objectiu quantitatiu, per exemple , el 14% i sempre 1 punt per sobra de... Llegir més la mitja catalana, com a mínim, i així els electors podrem valorar la bondat de les propostes.
Sense quantifica els objectius es impossible gestiona amb eficàcia.
Eduard
Igualada
25 de març 2015.13:19h
La concertació (entre les forces polítiques, sindicals i empresarials) proposada ara ( i jo afegiria la societat civil en general) es tindria d’haver proposat ja fa anys, si més no quan la... Llegir més crisi va començar a fer estralls en l’activitat i l’ocupació.
Concertació per l’ocupació i també per la creació de “valor afegit” i la millora de la “productivitat”, doncs en cas contrari difícilment es generà nova activitat i “plus vàlues” que permetin repartir-les equitativament a l’esforç demanat als diferents col·lectius.
Mai es tard, però aquesta voluntat, traduïda en compromís quantificat en objectius com proposa en Jaume, es tindria de concertar i pactar primer amb altres forces polítiques abans de les eleccions perquè, independentment de qui guanyi, es tiri endavant el pacte, amb el recolzament també de l’oposició que resulti: un tema de ciutat, comarca, nacional.
Esperem que en tradicional debat en l’Ateneu, previ al dia de les eleccions, hi hagi un pronunciament positu sobre aquest tema dels diferents caps de llista.