TORNAR

L'European Balloon d'enguany portarà els globus al cor d'Igualada

S’espera més d’una quarantena de participants

politica
Dimecres, 17 juny 2015. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les novetats de l'edició serà barrejar el vol en globus amb un tast en una 'cistella vista', o com s'enlairaran globus des de les places més cèntriques de la ciutat. S'esperen més de 40 globus aerostàtics d'arreu del món, provinents de països com Taiwan, Mèxic i Brasil. El certamen ha estat presentat per l'alcalde Marc Castells, la primera tinent d'alcalde Àngels Chacón, Josep Maria Lladó (Ultramagic) i Àngel Aguirre (Kon-Tiki)

La dinovena edició de l'European Balloon Festival (EBF) tornarà a reunir a Igualada més d'una quarantena de globus aerostàtics d'arreu del món en un certamen que ja s'ha consolidat com la concentració de globus més important de l'Estat i una cita molt esperada pels pilots i per les més de 25.000 persones que participen cada any en el Festival. Aquest 2015, l'EBF presenta dues novetats destacades: la posada en pràctica d'un experiment gastronòmic en ple vol amb la col·laboració de cuiners de primer nivell, i noves proves de vol que obligaran els pilots a enlairar-se des de diversos punts cèntrics de la ciutat o a sobrevolar places emblemàtiques si volen aconseguir punts per guanyar la competició esportiva.

A la presentació de l'EBF, es va donar a conèixer la 'cistella vista'Els globus que participaran a l'European Balloon Festival provenen de països d'arreu d’Europa com Suïssa o Anglaterra però també hi assistiran equips provinents de països més llunyans com Taiwan, Mèxic o Brasil. L'equip taiwanès vindrà a Igualada acompanyat del Governador de Taiwan, Huang-Jeng-Tin. Tal i com ja s'ha fet en les edicions anteriors, a més de la competició esportiva, el Festival comptarà amb l'encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, una Zona Village destinada a les empreses relacionades amb el món aeronàutic i una Fan Zone amb activitats per fer en família com ara un xutòmetre i diversos inflables. El Night Glow anirà seguit per un concert de l'Orquestra Plateria i la banda valenciana Aspencat, concert que s'emmarca dins del festival d'estiu Anòlia.

Una altra de les activitats que enguany repeteix és el projecte experimental dels Iglús de Vent, teles de globus reciclades que esdevenen construccions efímeres per acollir tota mena d'activitats culturals que realitzaran diverses entitats igualadines. El programa d'actes es pot consultar a la pàgina  web www.ebf.cat  i a través de les pàgines del festival al Facebook i al Twitter. L'European Balloon Festival està impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, l'empresa fabricant de globus Ultramagic i l'empresa de vol Globus Kon-Tiki i es  tracta d'una oportunitat única a l'Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.

Els pilots que competiran en aquesta dinovena edició de l'European Balloon Festival hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva, tot un seguit de proves divertides i espectaculars tan per al públic assistent com per als equips de vol. No hi faltaran les proves tradicionals com La Llebre o com la Meta del Jutge. A més, aquest any s'incorporen noves proves de vol que permetran veure més globus que mai sobre el cel de la ciutat. Divendres dia 10 al matí tindrà lloc el “Vol de Ciutat” en què una vintena de globus s’enlairaran de punts cèntrics d'Igualada com la Plaça de l’Ajuntament, la plaça de Cal Font, el parc de l'Estació Vella, l'aparcament del mercat de La Masuca, el Parc de Valldaura o l'Estadi Atlètic. El 'Vol de Ciutat' inclou la prova coneguda com 'La Meta del Pilot', ja que abans d'enlairar-se els pilots hauran de fer un càlcul en funció del vent i escollir unes coordenades a una distància d'un quilòmetre i mig com a mínim. 

L'endemà dissabte dia 11 al matí es realitzarà per primera vegada el vol anomenat 'Fly-In' que tindrà una diana situada a la Plaça de Cal Font. Els pilots s'enlairaran des de diversos camps als afores de la ciutat i hauran d'aconseguir arribar fins a Cal Font per poder llençar un testimoni des de la cistella el màxim de prop possible de la diana. Després hauran de volar el més lluny possible dins del mapa comarcal.

La Cistella Vista

L'empresa fabricant de globus aerostàtics Ultramagic presentarà la seva nova 'Cistella Vista'; una cistella amb la barana més baixa fabricada expressament per a volar assegut i amb una tauleta que permet menjar o beure durant el vol. De moment només existeixen tres cistelles d'aquestes característiques. Dues volen des de fa poc a Suïssa i a la Capadòcia i la tercera, fabricada per encàrrec d'una empresa d'Olot, és la que es podrà veure a l'European Balloon Festival.

Ja que la 'Cistella Vista' és ideal per gaudir d'un tast en ple vol, dos cuiners de primer nivell dissenyaran a quatre mans un menú especial per ser degustat a l'aire, fet que convertirà el vol en una experiència molt més completa ja que sumarà el sentit del gust als sentits que fins ara ja s'estimulaven volant en globus, com la vista o l'oïda. Els prestigiosos i premiats cuiners David Andrés del restaurant Somiatruites d’Igualada i Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega dissenyaran un menú que tindrà en compte la pressió atmosfèrica i l'alçada a què es degustarà.


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV "Gineret el Gris"

Igualada

18 de juny 2015.15:15h

Respondre

Adéuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

i

igualadí

18 de juny 2015.17:16h

Amargaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.