TORNAR

Les forces independentistes guanyen a 29 dels 33 municipis

En Comú Podem no reedita victòria a cap dels municipis on va guanyar el 2016, entre ells Vilanova, Piera i Masquefa

politica
Dilluns, 29 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Canvi substancial en el mapa de les eleccions al Congrés a la comarca. Després del triomf d'En Comú Podem fa tres anys, el dràstic increment de vots per ERC ha donat la victòria als republicans al global de la comarca i a més de tres quartes parts dels municipis. 

Resultats del 2019

Amb 19.051 vots ERC guanya a la comarca de l'Anoia. I a nivell de municipis, guanya a 23 dels 33 ajuntaments de la comarca. Els resultats se sumen a les victòries de Junts per Catalunya a uns altres sis ajuntaments, de manera que els partits independentistes dominen a tots els municipis de la comarca excepte quatre: La Torre, Cabrera, Montbui i Vilanova.

Amb tot, les forces independentistes -republicans, postconvergents i Front Republicà- es queden a la vora dels 30.000 vots, menys de 6.000 vots dels que va treure el 'sí' l'1-O. Queden per davant del bloc del '155', 27.003 vots, mentre que En Comú Podem, contrari al 155 però no estrictament sobiranista assoleix 9.416 vots.

Els resultats de 2016

Els resultats d'ECP són notables i es mantenen com a tercera força tot i perdre 3.000 vots a l'Anoia. Amb tot, no guanyen a cap municipi. El 2016 es van imposar a tot el sud de la comarca, pràcticament. Ara, perden Vilanova, Cabrera i La Torre a mans del PSC i El Bruc, Òdena, Piera, Els Hostalets i Masquefa, que van a parar a ERC. 

Per la seva part, l'espai de CDC reté quatre municipis, però perd respecte fa tres anys Bellprat, Pobla de Claramunt, Calonge, Calaf o Sant Pere Sallavinera, que passen a Esquerra. El PSC conserva Montbui, l'única vila on va guanyar el juny de 2016, però té dos ajuntaments de color socialista -Òdena i Els Hostalets- on ERC ha guanyat amb contundència.

 


2 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

30 d'abril 2019.15:41h

Respondre

RECTIFICACIÓ:

Els partits independentistes han guanyat amb, aproximadament, el 60 % dels vots en l’Anois; el 40 % en la provincia de Barcelona, mateix percentatje que el conjunt... Llegir més de Catalunya.

Crec que el que cal ara és confiar en els seny dels guanyadors de les eleccions (Pedro Sánchez a nivell estatal i Oriol Junqueres a nivell nacional), i els seus equips, que cerquin consensos per donar satisfacció, si més no, al 80 % de la població, fugint del radicalismes dels 2 bàndols, que vieuen millor en la confrontació, en el “contra pitjor, millor”.

E

Eduard Ruiz

Igualada

30 d'abril 2019.12:27h

Respondre

Els partits independentistes han guanyat amb, aproximadament, el 40 % dels vots en l’Anois; el mateix percentatje que el conjunt de Catalunya.

Crec que el que cal ara és confiar... Llegir més en els seny dels guanyadors de les eleccions (Pedro Sánchez a nivell estatal i Oriol Junqueres a nivell nacional), i els seus equips, que cerquin consensos per donar satisfacció, si més no, al 80 % de la població, fugint del radicalismes dels 2 bàndols, que vieuen millor en la confrontació, en el “contra pitjor, millor”.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.