//Plugins sense CDN ?>
El pla de Correus s’ha conegut a nivell local a través de la premsa i la denúncia de CCOO, sindicat majoritari a la companyia. Correus i el govern espanyol han presentat la mesura com una solució per a reduir dèficit i obtenir recursos per als plans de futur de la companyia.
El cas és que la posada en venda afecta a un total de 112 immobles de patrimoni públic, dels quals 9 són de la província de Barcelona, i entre aquests, l’antiga oficina de Correus d’Igualada.
Aquest edifici del Passeig es troba sobre uns terrenys que als anys 50 va cedir l’Ajuntament precisament per al desenvolupament d’aquest servei públic. El contracte era per 30 anys de servei públic, a partir dels quals passava a ser propietat de Correus.
ICV-EUiA entén que com a propietat Correus 'pot disposar de l’edifici d’Igualada, però no com vulgui, ja que es deu als valors de servei públic que aquest actiu té per a la ciutat'.
Per la seva banda, CCOO alerta que 'al darrera del pla de desinversió immobiliària hi pugui haver una privatització parcial dels recursos públics, ja que se segueix el mateix procediment que en altres empreses públiques, com RTVE, Renfe o ADIF'. El sindicat també adverteix que pot anar acompanyat 'd'una reorganització d'activitat i de plantilla, que de no negociar-se, resultarà conflictiva. Correus és l’empresa pública més gran de l’Estat'.
Potser hauríem de recordar també que en aquests terrenys hi havia hagut el centre republicà, construït amb les contribucions personals dels seus socis i on es feien nombroses activitats culturals.
Pep
Anoia
18 de juliol 2013.16:36h
Donat que l’edifici va ser robat, potser caldria retornar-lo als seus legítims propietaris, no?