TORNAR
PUBLICITAT

ICV-EUiA suspèn l’Ajuntament d'Igualada en neteja i recollida selectiva

El grup defensa la constitució d’una societat d’economia mixta per gestionar aquests serveis

politica
Dimarts, 12 març 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal d'ICV-EUIA a l'Ajuntament d'Igualada ha enviat un comunicat a través del qual afirmen 'suspendre el govern local de CiU amb ERC en matèria de neteja i recollida selectiva'.

ICV-EUiA 'lamenta que les modificacions fetes en la neteja viària i en la gestió de recollida de residus, inclosa la selectiva, estan passant factura, sobretot per manca de campanyes de conscienciació'.

El grup municipal afirma que 'els carrers estan més bruts' i que el 'nivell de col·laboració ciutadana a favor del reciclatge ha baixat', i això segons afirmen 'acaba resultant més costós tant per al medi ambient com per a la ciutat'.

La regidora del grup d'ICV-EUiA , Montserrat Mateu afirma que 'l'única conseqüència que té aquesta política és que vagin més quilos de residus a l’abocador'.

Mateu recorda que aquest fet 'no només té importants costos per al medi ambient sinó que també té costos econòmics per al pressupost municipal, amb una aportació complementària com la que s’ha hagut d’aprovar aquest any'.

La regidora d’ICV-EUiA afegeix també que l’Ajuntament “va modificar el contracte per a dedicar més diners a la neteja viària i els efectes tampoc no es noten en els carrers”.

ICV-EUiA defensa la constitució d’una societat d’economia mixta destinada a la gestió d’aquests serveis, a més de demanar a l’Ajuntament que 'potenciï la separació de la brossa mitjançant la instal·lació estratègica de contenidors grocs arreu de la ciutat, l’ampliació d’horaris de les deixalleries i la realització de campanyes de sensibilització'.

ICV-EUiA creu que instal·lar de forma sistemàtica contenidors grocs al costat dels de rebuig i l’orgànica 'convida més a seleccionar, perquè són les tres fraccions més habituals en l’ús domèstic i es posa més fàcil separar-ho'.

Quant a les campanyes de sensibilització, per ICV-EUiA 'són bàsiques per a aconseguir incentivar la col·laboració ciutadana i sempre tenint en compte que els efectes no són a curt termini ni immediats'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.