TORNAR

Igualada Som-hi diu que les beques universitàries que atorga l'Ajuntament d'Igualada ara seran "més socials"

politica
Divendres, 26 juliol 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha explicat que "ha aconseguit introduir nous canvis socials dins les ajudes universitàries que l’Ajuntament atorga com a 'Premis a l’excel·lència' per a estudiants de grau i postgrau". La formació progressista va votar en contra d’aquests ajuts l’any passat perquè els faltava més caràcter social, cosa que ara ha pogut reconfigurar tot negociant amb el govern de Junts.

D’una banda, s’augmentarà l’import que es destina a aquells alumnes en una situació de més dificultat econòmica i que ja reben beques de la Generalitat o del Ministeri i, de l’altra, es crearà un nou tram especial al programa de les beques destinat a les famílies que formen part dels programes de Serveis Socials de l’Ajuntament.

En el primer cas de les dues mesures introduïdes, s’augmenta fins als 520 euros l’ajuda màxima que reben els alumnes que han rebut una bonificació de la matrícula a través de la beca de la Generalitat o la del Ministeri en un percentatge igual o superior al 80%. En el segon cas, es crea una nova ajuda de fins a 700 euros pels estudiants que pertanyin a famílies amb seguiment i pla de treball als Serveis socials de l’Ajuntament.

Igualada Som-hi considera que aquestes dues incorporacions que s'han fet, converteixen en "més socials les beques" i ajuden a que l’Ajuntament incentivi els estudis universitaris entre els joves de la ciutat. El període de sol·licitud de les ajudes s’obrirà després de l’estiu i un dels barems per les quantitats són els crèdits cursats.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.