TORNAR

Igualada Som-hi insta a Castells que redueixi els càrrecs de confiança si vol tirar endavant el cartipàs

En el ple d’aquest vespre, el govern necessita almenys dues abstencions de l’oposició

politica
Dijous, 27 juny 2019. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Unes hores abans del ple del cartipàs, que tindrà lloc aquest vespre al Saló de Sessions, la confluència d'esquerres critica la despesa "excessiva" de la proposta de l'equip de Junts per Igualada pel que fa a sous de càrrecs electes i càrrecs de confiança. Al final del mandat la despesa en càrrecs de confiança vorejava els 200.000 euros, a més d'uns 100.000 en els sous de les dues persones amb dedicació exclusiva. El portaveu Jordi Cuadras proposa que es redueixi la despesa en càrrecs de confiança; el govern en proposa quatre.

Cuadras, líder de Som-hi, en una roda de premsaEn un comunicat, el grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) anuncia "una contrapoposta al cartipàs proposat per l'alcalde Marc Castells" i que portarà al ple d'aquest dijous. Igualada Som-hi considera que l'increment de la despesa "és excessiu" i per això demana al govern que "redueixi aquest increment als valors que hi ha hagut durant aquest últim mandat i fins i tot fer-la inferior". Apunten que "ara tenen menys regidors (en referència a Junts) i que "no justifica un augment del global de les retribucions del govern com es proposa". El batlle necessita l'abstenció almenys d'una de les tres forces d'esquerres per poder tirar endavant la proposta.

Així, demanen que es "replantegi els càrrecs de confiança, el que faria equilibrar la despesa". Si s'accepta aquesta demanda d'Igualada Som-hi no hi hauria increment respecte el darrer mandat. Assegurant aquesta rebaixa, Igualada Som-hi considera que les arques municipals "podran destinar més imports a polítiques necessàries per la ciutat i al servei dels igualadins i les igualadines". També plantejarà aquesta proposta a la resta de grups de l'Ajuntament perquè la puguin considerar.

D'altra banda, Igualada Som-hi ja ha començat el treball per aquest nou mandat. La primera acció del grup municipal ha estat visitar tots els departaments de l'Ajuntament per presentar-se davant els treballadors i treballadores i "oferir la col·laboració i ajuda en portar la ciutat endavant, tot i ser a l'oposició".


1 Comentaris

a

aaqualata

27 de juny 2019.23:48h

Respondre

Costa d’entendre com fan falta càrrecs de confiança amb els tècnics i personal que hi ha a la casa.
El càrrecs de confiança són ”salaris” a persones properes.
Admetre 3 càrrecs és,... Llegir més si més no, sorprenent amb les moltes altres coses que la ciutat necessita.
I això que el Sr. Alcalde deia que era bon gestor. Bon gastador amb despeses innecessàries segur.
Queda clara la política del Fum Fum Fum

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.