TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi proposa crear una Xarxa de Carrers Climàtics per adaptar la ciutat a les altes temperatures

politica
Dimecres, 18 setembre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha proposat la creació d’una Xarxa de Carrers Climàtics per adaptar la ciutat a l’augment de temperatures provocat pel canvi climàtic. Segons el partit, la idea és "planificar l'urbanisme d'Igualada amb criteris de protecció climàtica", de manera que els recorreguts que connecten equipaments i serveis públics garanteixin ombra per als ciutadans que els utilitzen. "D’aquesta manera", expliquen, "s’aniria més enllà dels refugis climàtics actuals, oferint protecció climàtica en tot l’espai públic".

El cap de l’oposició, Jordi Cuadras, afirma que "les onades de calor i les altes temperatures aniran a més els pròxims anys com a conseqüència del canvi climàtic". Per això, Cuadras proposa que "Igualada estigui preparada per facilitar el dia a dia dins la ciutat en aquesta nova realitat". Afegeix que això implica "mapar tota la ciutat per identificar aquells carrers que no tenen prou ombra" i així "garantir desplaçaments a peu còmodes i frescos entre els serveis i equipaments públics".

Segons el grup socialista, una de les mesures principals seria "augmentar la plantació d’arbres en les vies que no en tenen". A més, volen que "totes les voreres amb una amplada superior a 2,5 metres tinguin arbrat", independentment de la zona o barri de la ciutat. Igualada Som-hi lamenta que "en voreres de nova construcció, com les del carrer Cardenal Vives, les del polígon de les Comes o el nou accés de la Ronda Sud, el govern de Junts no hagi plantat arbres", el que, segons el grup, les converteix en "forns a l'aire lliure".

Per garantir l’ombra en els carrers actuals i futurs, el partit proposa "la creació de la Xarxa de Carrers Climàtics com a criteri bàsic de la política urbanística de l’Ajuntament".

La regidora Montse Montaña destaca que "aquesta proposta s’afegeix a altres que ja hem presentat per garantir el màxim benestar als ciutadans davant les altes temperatures". Segons Montaña, "les onades de calor s’han convertit en habituals cada estiu, i les ciutats han d’adaptar-se a aquesta nova realitat amb mesures que fins ara no es contemplaven". Conclou que "la Xarxa de Carrers Climàtics és una d’aquestes mesures" i reclama al govern de Junts que "impulsi aquesta iniciativa a Igualada".


1 Comentaris

M

Marc

igualada

19 de setembre 2024.15:03h

Respondre

Els arbres es reguen amb aigua.
Farà mès calor, si. També hi haurà menys aigua.

Que fàcil es proposar, proposar i proposar a tort i a dret desde l’oposició.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.