TORNAR
PUBLICITAT

Igualada invertirà prop de 24.000 euros per la millora del riu Anoia

Igualada dóna suport al conveni dels Ajuntaments de la Conca amb l'ACA

politica
Dimarts, 19 març 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena signaran un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua a través del qual els municipis aportaran més de 31.800 euros per diferents millores en l'entorn del Riu Anoia. L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat per unanimitat donar suport a aquest conveni en el ple d'aquest dimarts.

L'ajuntament d'Igualada ha aprovat donar suport al conveni entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i els ajuntaments de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de

Montbui i la Pobla de Claramunt) per regular les actuacions de manteniment, conservació i millora de les lleres del riu.

A través d'aquest conveni els diferents ajuntaments faran aportacions econòmiques per realitzar diferents actuacions al riu.

Dels 31.800 euros totals, Igualada n'hi invertirà 23.993, La Pobla de Claramunt n'hi invertirà 6.434, Montbui 542 euros, i Vilanova del camí 883 euros.

Segons el portaveu de CIU, Josep Miserachs, les aportacions econòmiques 'les ha decidit cada municipi en funció de les actuacions que es volien fer. Des d'Igualada hem apostat fortament pel riu com també ho ha fet la Pobla, però no Montbui i Vilanova, que han decidit no her-ho'

El portaveu del PP, Joan Agramunt ha afirmat estar molest pel fet que no sigui l'ACA la que es faci càrrec del manteniment del riu des d'un punt de vista econòmic. Miserachs li ha contestat que 'si no és l'Ajuntament que ho du a terme, l'ACA no serà qui ho faci ja que està en fallida'.

Les actuacions que duran a terme els diferents municipis serviran per garantir la capacitat de desguàs dels cursos fluvials, preservar les seves funcions ecològiques, alhora que conservar els valors naturals i paisatgístics, protegir els espais, ordenar els usos i activitats d’ús públic i divulgar els seus valors.


1 Comentaris

P

Pere

Vilanova

20 de març 2013.19:59h

Respondre

A Vilanova el riu esta meravellós, ple de vida i ara amb la primavera els ànecs i la diversa fauna fluvial tornarà a ressorgir del fang, malgrat quasi no veiem l’aigua per enlloc.
Qui ha vist el... Llegir més riu fa cinc anys, fa vint anys i ara.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.