TORNAR
PUBLICITAT

Joan Rangel visita diverses obres del 'Pla Zapatero' a Òdena i Igualada

politica
Dilluns, 27 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel va visitar dijous passat les obres que impulsen els ajuntaments d'Òdena i Igualada amb el finançament del Fons Local d'Inversió Local (FEIL) del govern espanyol. Joan Rangel va destacar la importància de l'anomenat 'Pla Zapatero' per tal d'ajudar a reactivar l'economia de forma ràpida, i va anunciar ja que passat l'estiu es publicarà la normativa per a una nova convocatòria d'aquests ajuts estatals, a la qual diversos municipis de la comarca s'han acollit. Sobre el futur de la caserna de la Guàrdia Civil a Igualada, Rangel va dir que s'hi segueix treballant.

Joan Rangel amb l'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, i part del consistori / Foto: Delegació govern espanyol

El delegat del govern central a Catalunya acompanyat de l'alcalde d'Igualada i diversos regidors

Òdena

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, va començar la seva visita a la comarca per l’Ajuntament d’Òdena, on va arribar a dos quarts d'onze i va ser rebut per l'alcalde, Francisco Guisado, i el tinent d’alcalde d’obres i manteniment, Victor Manuel Salas, en companyia de la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera .

Després d'una reunió on Guisado va exposar a Rangel les inversions del FEIL en execució i va comentar també la participació de l'estat en la recuperació del castell d'Òdena (amb càrrec a l'1% cultural). La trobada també va abordar els projectes futurs, abans que el seguici d'autorits visités les obres finançades per aquest pla del govern Zapatero: la rehabilitació de la façana del Centre Unió Agrícola (pressupost: 23.024,35 €) i el mur de contenció parc de la Font 858.058,79 €).

Igualada

A Igualada, Rangel va veure l'entorn de l'avinguda de Catalunya, on el govern municipal hi vol fer l'Eix Direccional, la remodelació de l'antiga N-II, acompanyat de l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, i diversos regidors del consistori.

Rangel va destacar l'envergadura del projecte de l'Ajuntament d'Igualada, i després, com en el cas d'Òdena, va realitzar un recorregut d'obres a l'avinguda Catalunya d'Igualada. Unes reformes que que són la part més important dels 6,5MEUR que el 'Pla Zapatero' suposarà a Igualada aquest any, que servirà entre d'altres per a la construcció d'una nova caserna de la Guàrdia Civil i la Policia 'Nacional'.

Per la seva part, l'alcalde d'Igualada va destacar la sensibilitat amb el món municipal del delegat, i va felicitar-lo per 'impular projectes que fomenten l'ocupació i reactiven l'economia' en sitacions tan delicades com l'actual.

La caserna i l'aerport corporatiu

En relació al futur ús de la caserna situada al barri del Set Camins d'Igualada, després d'apuntar que el diàleg ha d'incloure també altres institucions, Rangel va dir que encara s'està treballant en l'afer, si bé s'arribarà a un acord i caldrà mantenir l'operativitat d'aquest cos estatal.

D'altra banda, en relació a un possible desviament de l'A2 a causa de la futura construcció de l'aerport corporatiu, el delegat del govern espanyol només va respondre que de moment l'estat espera la decisió de la Generalitat per tenir clara la magnitud de l'operació i poder actuar.

Esperant la propera convocatòria d'aquest ajut

Joan Rangel va explicar que el FEIL tindrà una dotació de 5.000MEUR l'any vinent, i que tindrà uns objectius més definits que els d'aquest 2009, que ha rebut diverses crítiques per la seva manca de perdurabilitat a l'hora de combatre l'atur. En concret, el delegat del govern espanyol a Catalunya va explicar que la normativa per aquesta nova convocatòria preveu publicar-se passat l'estiu.


5 Comentaris

j

josep b

igualada

28 de juliol 2009.18:34h

Respondre

El pla zapatero està pensat pels que ens han portat a la situació de crisi actual. Pa per avui i gana per demà. Em recorda la Font de Vilafant:

”A Vilafant fan una font,
però la fan tan... Llegir més lentament
que, mentre fan el tros que fan,
el tros antic ja es va desfent,
i mai sabreu si l`estan fent
o, pel contrari, la desfan.

El pressupost, però, s`hi fon,
i, és clar, la gent de Vilafant
creu que amb l`excusa de la font,
l`Ajuntament se’ls va rifant,
i que més d`un s`està refent,
i més de quatre revifant.


I, fins dels pobles del voltant,
en rialles esclafint,
els van dient i apostrofant
que, si van fent com ara fan,
de l`aigua aquella no en beuran
ni el que ja és vell ni el que és infant.

e

eduard

igualada

27 de juliol 2009.21:20h

Respondre

A sus pies mi amo, gracias PSC-PSOE

B

Bartomeu

Igualada

27 de juliol 2009.17:57h

Respondre

Sr. Aymami
Les obres de devant de l’hospital son una mosta de manca de previsió i d’economia (d’aquella de economitzar ,no de la de gasta com més millor). Hi algun trs que es vafer fa un... Llegir més anyeti ja l’ha aixecat per tornar-lo a fer d’una altre manera. Algun altre tros ( entre l’antiga N-II i petromiralles no té ni tres anys , i apa tot enlaire altre cop.
Ningú diría que estem en crisi.
SI per descontat donar feina ajuda una mica a reduir la crisi, peró amb els mateixos diners potser podriem fer molt més sino fessim les coses tres cops, i de passada no tindriem tant deficít.

l

lo raier odenenc

ÒDENA

27 de juliol 2009.10:50h

Respondre

Trobo molt bé que el Sr Rangel es miri si les obres del plan Zapatero van per bon o mal camí...Suposo que també es deu haver mirat, i és la seva obligació com a delegat del gobierno d’espanya,... Llegir més el tema tant escandalós dels sous del regidors, oi? i de les reunions i reunionetes que cobren, oi? i dels sous fins a 2400€/mes que s’emporten els regidors de govern d’Òdena, oi ? O és que tot està correcte i aquí no passa nada? Això amb la Sra Julia García-Valdecasas no passava,....ella mirava que els ajuntaments no fessin el que s’està deixant fer per aquí! Ella mirava que tot s’adeqüés a la llei! això que passa a Òdena és increíble!! això si que és una vergonya!!!

J

Jordi

Igualada

27 de juliol 2009.07:34h

Respondre

Quina vergonya!! als nostres diners els bategen amb el nom de PLAN ZAPATERO i en tornen una petitíssima part cap aquí. AIXÒ SÍ, A BOMBO I PLATILLO. Hi ha casos on val més el rètol que han fet... Llegir més que la mateixa obra.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.