TORNAR

Jordi Cuadras inaugura la gira de Ciutats Defensores dels Drets Humans que impulsa el Fons Català de Cooperació

politica
Dimecres, 9 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Fons Català de Cooperació celebra una nova edició de la gira Ciutats Defensores dels Drets Humans que ha inaugurat el seu president, l'igualadí Jordi Cuadras, amb la participació d'una vintena de ciutats catalanes.

Cuadras ha remarcat que "vivim un moment de forta regressió dels Drets Humans arreu del món i els municipis hem de ser agents de canvi en un repte global com és la seva defensa i consciència a la població de que estan en joc i de que no estan assegurats, que cal lluitar-los dia a dia. Els Drets Humans es defensen barri a barri, comunitat a comunitat, amb petites accions que poden millorar la vida de la gent i contribuir a treballar per un món més just".

Jordi Cuadras destaca que "celebrem el camí recorregut fins ara, però també som conscients de tot el camí que queda per fer i lamentem el doble joc de les grans potències que fa 75 anys van firmar la declaració dels Drets Humans però que miren cap a una altra banda quan toca defensar els trenta articles de la declaració com està passant, per exemple, amb la guerra de Gaza i l'escalada bèl·lica al Pròxim Orient". El president del Fons Català ha destacat que "fem la gira amb una visió crítica però positiva perquè tenim l'esperança i creiem que hi ha un camí a fer, a seguir construint, a treballar en positiu per un món més just".

L'objectiu de la gira de primavera "Ciutats Defensores dels Drets Humans", que s'ha inaugurat a Vilafranca del Penedès, és donar a conèixer la tasca que desenvolupen als seus països d'origen diferents activistes i conscienciar la ciutadania sobre la importància de la promoció i la defensa dels drets humans, i el suport internacional de lluites d'arreu. Els activistes participen en activitats de sensibilització i tallers a les escoles, i assistint a reunions institucionals d'incidència política i trobades amb entitats locals, a més d'oferir xerrades obertes a la ciutadania. Es tracta de l'activista Kelvin Enamorado d'Honduras, Fatou Nyang de Gambia, Haydee Castillo de Nicaragua, Angela O'Campo de Colòmbia, Zainab Fasiki delMarroc i Millaray Collio de Xile.

Ciutats Defensores dels Drets Humans està coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, juntament amb la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi (CCAR)  i la participació d'ajuntaments, entitats i institucions catalanes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.