TORNAR

Junts per Igualada proposa crear 1.000 habitatges en els deu anys vinents

Marc Castells ha presentat el programa d’habitatge, centrat en l’ús de les plantes baixes en carrers no comercials, la rehabilitació, la masoveria urbana i les noves promocions impulsades des de l’Ajuntament però a cost zero per als igualadins

politica
Divendres, 5 maig 2023. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Marc Castells va escollir el terreny on d'aquí a poques setmanes es construiran 24 pisos de lloguer assequible, al carrer Joan Serra i Constansó del barri de les Comes, per presentar el programa en l'àmbit d'habitatge de la candidatura de Junts per Igualada de cara a les eleccions del 28 de maig. Un programa que contempla noves promocions d'habitatge social "impulsades des de l'Ajuntament, però a cost zero per als igualadins", projectes de masoveria urbana, projectes de rehabilitació i l'ús de plantes baixes per a habitatges en zones comercials, amb els quals la candidatura preveu crear uns 1.000 habitatges en els deu anys vinents a Igualada

Marc Castells va posar com a exemple l'esmentada promoció d'habitatge social, impulsada per l'Ajuntament d'Igualada a través de l'INCASOL. Castells va explicar que aquests pisos "es construiran sense cap cost per als igualadins i que acabarà sent patrimoni de la ciutat, ja que ara l'Ajuntament ha cedit el terreny però d'aquí a trenta anys, la construcció passarà a ser propietat municipal. Aquest és el model que defensem", va reblar Castells.

"Construir habitatge sense cap cost per als ciutadans", el model de Junts per Igualada

Sobre els diferents "models", el candidat a continuar a l'alcaldia d'Igualada, va manifestar que "a Igualada hi ha dos models: el d'endeutar la ciutat per a construir habitatges o el que nosaltres proposem i que farem aquí darrere, el de construir habitatge sense cap cost per als ciutadans. Aquest és el nostre model", va insistir. Castells va esmentar més exemples de promocions que s'impulsen en aquesta línia, com les del carrer de la Virtut, el carrer de Sant Carles, al carrer comarca i a l'Avinguda Balmes i que sumaran fins a 93 habitatges de lloguer assequible.

Marc Castells i altres membres de la candidatura amb una imatge virtual de la nova promoció que es farà al carrer Joan Serra i Constansó (TCM/AnoiaDiari) Aposta per la rehabilitació

Un altre dels punts destacats del programa d'habitatge de Junts per Igualada és la rehabilitació. "No es tracta només de fer habitatge sinó també d'arreglar i fer més sostenible el parc que ja tenim" va remarcar el candidat de Junts per Igualada.

En aquest apartat, Marc Castells va assenyalar que "continuarem apostant per les subvencions de 20.000 euros que han ampliat el parc d'habitatge assequible a la ciutat i que han fet que en aquests moments estiguem al màxim de llicències d'obres majors i menors de rehabilitació. La rehabilitació també revitalitza la ciutat". Marc Castells va posar com a exemple el del nucli antic, on "entre 2016 i 2023 hem augmentat un 20% la població gràcies a les facilitats econòmiques i tècniques que dona l'Ajuntament per a rehabilitació".

Castells va remarcar que seran "transcendentals els 6,8 M€ que hem rebut d'Europa i als quals hi sumarem 1 M€ de l'Ajuntament que ens permetran rehabilitar 300 pisos. Aquesta és la nostra política d'habitatge: la de trucar portes i que se'ns obrin per a poder fer projectes com aquest".

Masoveria urbana i habitatges a les plantes baixes

Uns altres punts destacats del programa d'habitatge fan referència a la masoveria urbana, un projecte que el govern igualadí ja ha iniciat "amb una molt bona acollida"; i a l'opció de poder fer habitatges a les plantes baixes de xones no comercials. En aquest sentit, Castells va anunciar que tornaran a portar a l'aprovació del ple aquest projecte, que requereix una modificació puntual del planejament urbanístic. "Esperem que les formacions que són a l'oposició, tinguin la valentia de tirar-ho endavant. Les plantes baixes en carrers no comercials són una gran oportunitat per a tenir habitatge i amb totes les garanties d'habitabilitat", va manifestar Castells.

La candidatura de Junts per Igualada va presentar el programa d'habitatge (TCM/AnoiaDiari)El barri del Rec

El barri del Rec és un dels grans temes del debat urbanístic dels últims anys. Un tema que va lligat al POUM. En aquest sentit, Castells va assenyalar que la seva formació defensa "la modificació puntual de tot el barri del Rec que ja hem iniciat per convertir el rec en un barri híbrid: amb habitatge, serveis, comerç, i indústria. No volem canviar la morfologia del barri, perquè és la que li dona singularitat, però hi hem d'aportar zones verdes, de serveis, d'habitatges." El candidat va remarcar que per fer un barri nou al Rec "no cal fer un nou POUM perquè, per exemple, a les Comes què volen canviar, si no cal canviar res, igual que a altres parts de la ciutat? El que hem de fer és centrar tots els esforços en el Rec, amb una modificació puntual. Fer un POUM nou són deu anys, mentre que fer modificacions puntuals són més àgils, eficients i de cirurgia urbanística".

Marc Castells va remarcar que aquest projecte es complementa amb el de la via blava que passarà pel riu, amb el de l'enllaç del Rec amb la ronda sud i amb els 3 M€ que s'han rebut d'Europa per canviar el barri.

Pla Local d'Habitatge

Marc Castells també va destacar el Pla Local d'habitatge aprovat en ple municipal "perquè marca les directrius de cap on han d'anar les polítiques d'habitatge a la nostra ciutat. És un gran instrument de què n'estem molt orgullosos".


1 Comentaris

j

joan

8 de maig 2023.14:53h

Respondre

I per que espera tan !!!!!
De aqui 10 anys, mols tindrem alzeimer, i no podrem demanar lo que ens veu prometre..
Sou uns poca vergonya......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.