TORNAR

Junts per Igualada reclama una reforma estructural del finançament pels Ajuntaments

politica
Dijous, 30 novembre 2023. 12:22. Redacció AnoiaDiari.

Junts per Igualada ha presentat una moció al ple municipal "que demana que els ajuntaments tinguin un finançament just, que puguin disposar de les eines i recursos per a fer la seva tasca; i que els organismes superiors, Generalitat, Estat i la Unió Europea, no continuïn atribuint obligacions als Ajuntaments sense dotar-los del finançament corresponent" tal com va explicar durant la sessió plenària el portaveu Miquel Vives. La moció s'ha presentat "davant la manca de recursos financers de què disposen tots els Ajuntaments".

La moció, que va ser aprovada per unanimitat, l'han proposada la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis "dues entitats que representen la totalitat dels municipis del nostre país, i per tant consistoris de diferents colors polítics, perquè el que reclamem és una urgència que patim els Ajuntaments de tot el país" va detallar Vives, que va afegir que "l'Ajuntament és i ha de continuar sent la primera línia de defensa de la qualitat de vida dels ciutadans".

La moció afirma que "l'actual crisi de matèries primeres, l'increment del cost dels serveis i inversions que es donen o s'impulsen des dels ens locals; la important disminució d'ingressos que ha representat per a molts ajuntaments la recent reforma de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys urbans; l'atribució continuada d'obligacions sense finançament..." Han posat a prova la solidesa del sistema de finançament dels ens locals i "hem pogut constatar que s'ha agreujat la situació, que ja era prou precària, de manca de recursos".

Per això prossegueix lamentant que "els ens locals de Catalunya han hagut de recórrer a les poques figures impositives que disposem per fer front a aquestes circumstàncies. La resposta del legislador ha estat inexistent".

És per tot plegat que la moció assegura que "s'està posant al límit la pressió fiscal a la qual estan sotmesos els conciutadans, en una etapa de crisi socioeconòmica continuada", ja que "el repartiment entre les diferents administracions que es fa per part de l'Estat dels tributs i dels ingressos, no es correspon a les competències i responsabilitats que actualment tenen els Ajuntaments respecte a les altres administracions".

Per això, la moció aprovada per l'Ajuntament d'Igualada, entre altres qüestions "insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l'Estat i de la Generalitat, a una reforma estructural del finançament dels ens locals que asseguri el compliment del principi de suficiència financera". Així mateix, reclama "impulsar una taula de negociació amb la Generalitat, per una banda, amb el Govern de l'Estat per una altra, i les entitats municipalistes més representatives, per establir les bases del nou finançament local".

Junts per Igualada, amb aquesta moció, vol que es doni als ajuntaments "les eines i els recursos perquè puguin continuar sent la primera línia de defensa del benestar de la ciutadania". La moció es pot trobar als webs de les dues entitats municipalistes.


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

1 de desembre 2023.12:57h

Respondre

”l’Ajuntament és i ha de continuar sent la primera línia de defensa de la qualitat de vida dels ciutadans”.

El comentari es conya o ens prenen per burrets, quina qualitat de vida, la de... Llegir més ofegar amb impostos al ciutadans, la total impunitat als delinqüents que campen per tot arreu, quina qualitat de vida la vostra que quant us tremolen les cames tanqueu amb pany i forrellat la porta del ajuntament
No teniu vergonya heu de gestionar amb als diners que teniu i arribar fins on podeu, pro no vosaltres com els de Barcelona a posar impostos malgastar i el que vingui darrera que estreny el cul


”hem pogut constatar que s’ha agreujat la situació, que ja era prou precària, de manca de recursos”.

Les famílies quant constaten que la situació pot ser precària, reajusta la seva economia, tot el inrevés que feu els vividors de la política


”el repartiment entre les diferents administracions que es fa per part de l’Estat dels tributs i dels ingressos

Sempre es el mateix la culpa es del veí, vosaltres uns pobres nois que pesàveu per casualitat


l’Ajuntament d’Igualada, entre altres qüestions ”insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l’Estat i de la Generalitat, a una reforma estructural del finançament

Suposo que esteu parlant dels sous dels nois de Barcelona, la Diputació, les delegacions del govern de la generalitat, les oficines al estranger per col·locar als amiguets, els sous vitalicis, duplicitat de oficines i departaments, etc. Etc, en fi pasta per regalar o per baixar impostos i viure millor que la Rovira a Suïssa
El que dic, MENOS SAMBA Y MÁS TRABAJO

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.