TORNAR
PUBLICITAT

Marc Castells, molt satisfet del primer any del pacte a la Diputació de Barcelona: “Els recursos a l’Anoia s’han doblat”

El diputat de Junts per Igualada creu que la ciutat i la comarca estan “per davant dels partits”

politica
Dimarts, 30 juliol 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’alcalde d’Igualada i diputat de Junts per Igualada a la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha fet una valoració molt positiva de l’acord amb els socialistes a l’ens provincial un any després d’haver-se segellat. “Estic molt orgullós. La meva obligació és defensar l’Anoia i Igualada i això està per davant dels partits”, ha afirmat aquest divendres en una roda de premsa de balanç. “El pacte s’està complint amb escreix”, ha dit. Castells assegura que en un any els recursos per l’Anoia “s’han doblat” i ha avançat que en aquesta legislatura la comarca rebrà al voltant de 64 MEUR. Entre els projectes destacats, ha posat en valor la Via Blava Anoia i els 9 MEUR que es destinaran a millorar la xarxa d’abastament d’aigua a tota la comarca.

Castells ha assegurat que és conscient que la decisió de Junts per Igualada de pactar amb els socialistes “va estar en boca de molta gent” però en fa un balanç molt positiu un any després d’haver-se segellat. “Puc assegurar que no trobaran cap alcalde dels 33 de la comarca de l’Anoia que no estigui content amb la Diputació”, ha afirmat. Castells ha assegurat que el pacte s’està “complint amb escreix” i que el compromisos adquirits “s’estan complint de manera eficient”.

Entre els projectes destacats que s’estan tirant endavant, Castells ha destacat la Via Blava Anoia. En aquests moments hi ha un tram de 18 quilòmetres en construcció i “una inversió de 6 MEUR en marxa”. En aquest sentit, ha avançat que s’està avançant també en les expropiacions del tram entre Martorell i Gelida i “quedarà només la part central del riu Anoia entre Gelida i Capellades”.

L’acord de Junts per Igualada amb el PSC també feia èmfasi en la gestió de l’aigua i, segons Castells, van proposar l’elaboració d’un pla extraordinari per fer front a la problemàtica de manca d’aquest recurs. En aquest sentit, ha avançat que la comarca de l’Anoia rebrà un total de 9 MEUR per fer millores en la xarxa d’abastament d’aigua de tots els municipis.

Altres projectes destacats per a Castells són la inversió d’1,5 MEUR per arranjar camins; els 3,5 MEUR que s’han destinat a l’entitat Apinas per renovar la residència dels Prats de Rei; o diferents partides que es destinaran al patrimoni, a les infraestructures o als polígons industrials.

Finalment, el també alcalde d’Igualada ha avançat que la ciutat rebrà una subvenció de 2 MEUR de la Diputació de Barcelona per poder finalitzar l’arranjament del Parc Central. En concret, és la zona que queda entre l’Hospital d’Igualada i el biollac.

ACN/Mar Martí


8 Comentaris

orbites

Jordi Marcé Nogué

30 de juliol 2024.11:33h

Respondre

Ens està dient que si ell no hagués pactat amb el PSC a la Diputació, no hi hauria inversió a l’Anoia?
Una institució pública com la Diputació de Barcelona no hauria de donar els recursos... Llegir més en funció de quins partits hi governin, sinó en funció de les necessitats del territori i sense criteris partidistes dels que la governen. I encara menys, un polític hauria de treure pit d’aquesta mala praxis.

A

Albert

Igualada

30 de juliol 2024.13:32h

Senyor Marcé, li recomano que abans d’escriure aquests comentaris (així com els articles en altres mitjans, on ha fet alguna pixadeta fora de test) s’informi bé prèviament. És molt senzill.... Llegir més Jo ho he fet quan he llegit aquesta notícia: només cal entrar a la web de la Diputació. Allà veurà que la Diputació té diverses línies de subvencions i que, la majoria, s’adjudiquen per diversos criteris objectius (població, superfície, atur, etc...). És a dir, són subvencions que s’adjudiquen, mani qui maqni, segons una fórmula matemàtica. Després, òbviament, els partits que negociïn un pacte de govern, acordaran altres coses, i cadascú ”escombrarà” tant com pugui cap a casa seva. I, en aquest cas, l’alcalde d’Igualada ja escombrat -per sort- cap a casa seva. I l’alcalde de Terrassa, cap a la seva. Tregui’s la bena dels ulls i vostè, que sembla que sigui una persona llegida, llegeixi i informi’s abans d’escopir bilis.

orbites

Jordi Marcé Nogué

30 de juliol 2024.20:36h

Senyor Albert, crec que el que està pixant fora de test és vostè. Jo només pregunto si l’alclade amb aquets titular tan pompós ens està dient que si ell no hagués pactat amb el PSC a la... Llegir més Diputació, no hi hauria inversió a l’Anoia. Vostè em respon segons la seva interpretació, que no. Gràcies.

A

Albert

Igualada

31 de juliol 2024.11:51h

Torni a llegir l’article, si us plau. Aquest titular que vostè qualifica com a ”pompós” diu, literalment i sense interpretació: ”Marc Castells, molt satisfet del primer any del pacte a la... Llegir més Diputació de Barcelona: “Els recursos a l’Anoia s’han doblat””. I, seguidament, per si no ho ha entès, el subtítol diu: ”El diputat de Junts per Igualada creu que la ciutat i la comarca estan “per davant dels partits””
La Diputació, pel que tinc entés, fa inversions a tots i cadascún dels municipis de la província. Perquè té uns programes que garanteixen inversions pel nombre d’habitants, superfície i altres indicadors econòmicosocials. La meva ”interpretació” és aquesta: A partir d’aquí, si un diputat, pels pactes que siguin, aconsegueix més inversions extres per a la comarca, per a mi, que no milito a cap partit, doncs millor, que prou falta ens fan en aquesta comarca!!!!

orbites

Jordi Marcé Nogué

31 de juliol 2024.13:06h

Però si vostè mateix s’està contradient amb la seva justificació.

A

Albert

Igualada

31 de juliol 2024.15:10h

Em temo que té seriosos problemes de comprensió lectora... En el seu primer comentari vostè es pregunts ”Ens està dient que si ell no hagués pactat amb el PSC a la Diputació, no hi hauria... Llegir més inversió a l’Anoia?·. Jo li responc que la Diputació inverteix en tots i cadascún dels municipis de l’Anoia i de la província. TOTS ELS MUNICIPIS. TOTS reben inversions. En el seu segon comentari hi torna: ”Jo només pregunto si l’alclade amb aquets titular tan pompós ens està dient que si ell no hagués pactat amb el PSC a la Diputació, no hi hauria inversió a l’Anoia”. SÍ, SÍ QUE HI HAUROA INVERSIÓ. Mani qui mani, TOTS ELS MUNICIPIS tenen inversions. A partir d’aquí, insisteixo, si un diputat, del partit que sigui, (precisament aquest no és de la meva corda...) pels pactes, acords, etc, aconsegueix que aquestes inversions bàsiques s’ampliïn, doncs celebrem-ho! Sinó, pregunti-ho a als alcaldes de la comarca...

orbites

Jordi Marcé Nogué

1 d'agost 2024.11:18h

No es posi tan nerviós, home. Sembla que tingui ganes de difamanr contra mi. Jo he fet una pregunta sobre la interpretaió del titular i vostè ha respost, cosa que li agraeixo.

E

Eduard Ruiz

Igualada

30 de juliol 2024.08:08h

Respondre

Dos apunts:


Pel que fa a que “Castells ha assegurat que és conscient que la decisió de Junts per Igualada de pactar amb els socialistes “va estar en boca de molta gent”” , per... Llegir més al.lusions, continuo voler conèixer la relació de càrrecs polítics i de càrrecs de “confiança”, e JUNTS i el PSC, i les respectives RETRIBUCIONS, que va suposar l’acord.


Pel que fa a “Entre els projectes destacats que s’estan tirant endavant, Castells ha destacat la Via Blava Anoia”, per interès personal i professional, continuo voler saber dels altres temes importants de ciutat, com l ”exemple paradigmàtic de la regressió INDUTRIAL d’Igualada” i la renovació de un nou POUM, QUÈ ¿?,

“Com si sentís ploure” en temps de llarga sequera …

Farà més d‘un any de les eleccions municipals, i els temes transcendentals, com de l’APROVACIÓ de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) , “el més calent és a l’aigüera”

L’actual POUM de Igualada data dels 1986 (més de 38 anys !!!), i des de llavors han canviat molt les circumstàcies econòmique i socials. Només cal donar-se un volt pel Rec i altres carrers amb edificis d’antigues fàbriques avui en desús.

Recordem que el POUM és l’instrument de planejament urbanístic bàsic per a l’ordenació integral del integral del territori d’un o diversos municipis comprèn necessàriament:

1. La classificació del sòl que vincula tot el del territori planejat amb un destí urbanístic bàsic així com amb el corresponent règim jurídic.

2. La definició dels elements fonamentals de l’estructura general de l’ordenació urbanística del territori planejat, és a dir les vies de comunicació principals, ús residencial o d’activitat econòmica, els equipaments i serveis comunitaris més rellevants i les zones verdes o lliures, etc.

3. La fixació del programa per al desenvolupament i execució de les corresponents previsions, així com el període mínim de vigència del mateix pla.

Tindria de ser un instrument, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, eficient, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicament.

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes tant cabdals, pel present i futur.

Masa demanar, somiar ?. Es va iniciar nou cicle de 4 anys, i els mesos, anys corren. Veurem el balanç que resulta ....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.