TORNAR
PUBLICITAT

Un menjador social, reduir el termini de pagament als proveïdors de l'ajuntament i acabar amb el silenci de l'equip de govern

ERC Igualada proposa retallar part del pressupost per destinar-ho a mesures socials

politica
Dimarts, 24 març 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal d'ERC a Igualada lamenta que l'equip de govern "es mantingui en silenci davant la situació de crisi del municipi" i fa un seguit de propostes per afrontar-la. Passen per la reducció d'algunes partides i destinar la diferència a mesures socials com garantir a les famílies productes bàsics o un menjador social pels més necessitats.

Joan Torras i Enric Asensio en la presentació d'aquestes propostes

Optimitzar recursos i reorientar partides

El grup municipal d'ERC Igualada lamenta que des de l'equip de govern "no s'hagin fet propostes ni iniciatives per pal·liar els efectes de la crisi" que tant tocada estan deixant la ciutat. Davant d'aquest "silenci, amb el que sembla que només vulgui deixar passar el temps i que s'arregli sol o ho facin els de fora" el portaveu del grup, Joan Torras, ha anunciat la voluntat d'ERC Igualada de proposar un seguit de mesures que passarien per optimitzar els recursos, crear una xarxa de suport a les famílies i sobretot reorientar una part del diner públic perquè reverteixi directament en la societat.

Mesures: la bossa dels divendres i un menjador social

En aquest sentit, algunes de les propostes passen per reduir els terminis de pagament de l’Ajuntament als proveïdors, que enlloc de ser 90 dies fossin 40 per facilitar-los la gestió econòmica a les empreses que prestin serveis a la ciutat.

Proposen també reduir part de la despesa destinada a l'organització de la Festa Major, confiant en entitats i grups de ciutadans de la ciutat que funcionen i s'organitzen bé, com la Coll@nada i altres entitats, i no contractar tots els serveis externs.

Una de les propostes passa per retallar algunes partides que els semblen viables de reduir, com l'apartat de publicitat en un 10% (sense tenir en compte el DOGC o la publicació d'anuncis i edictes oficials), un 10% de la recaptació prevista en la remodelació i l'ampliació de la zona blava que de fet ja apareixia al Pressupost, i una part de la recaptació que es fa amb les multes. La idea seria reconduir aquests diners, entre 70.000 i 80.000 a dues mesures socials:

La bossa dels divendres: arribar a un acord entre l'ajuntament i els comerços i empreses del sector de l'alimentació, que una setmana abans que es caduquin un seguit de productes bàsics, es puguin vendre a un preu més ajustat a famílies o persones més necessitades.

Un menjador social: a partir també d'un acord amb aquestes mateixes empreses d'alimentació i els forns, perquè "tothom té dret a un plat calent". Ha assenyalat Torras, que si bé ha manifestat que ara com ara es pot veure una mesura excessiva, "a finals d'any, pot molt ben ser d'una gran necessitat".

ERC Igualada denuncia el silenci de l'equip de govern

Joan Torras ha reiterat que el "silenci de l'equip de govern no fa més que infondre dubtes entre la població, i creiem que amb aquestes mesures, s'haurà d'implicar. Si les rebutja haurà de donar alternatives. Si els dóna suport, no només a aquestes mesures sinó a algunes de semblants i estan disposats a treballar-hi, que no pateixin que per part nostra tindran tot el suport i conseqüentment, la majoria".


3 Comentaris

J

Joan Torras

Igualada

25 de març 2009.15:48h

Respondre

La situació és preocupant,i en comptes d’anar a menys anirà a més en els propers mesos perqúè els subsidis d’atur tenen data de caducitat.
Tenim families que disposaven de dos sous, i en... Llegir més l’actualitat no n’entra cap,i no es preveu cap canvi de tendencia a curt termini.
En d’altres municipis s’aposta per aquetes mesures bàsiques de subsistència.
M’agradaria no tenir la rao, la situació actual ens és desconeguda,cal estar preparats i prendre mesures que permetin donar resposta als ciutadans.

L

Lola

Igualada

24 de març 2009.20:45h

Respondre

Lo del menjador social, no és una mica fort?

No estarem passant-nos de rosca?

Algú ha vist mai a Igualada això?

Recordo que després de la guerra i fins ben entrats els ’60, l’Auxili... Llegir més Social repartia menjar (llet en pols d’EEUU entre d’altres) als més necessitats. Però, lo del menjador social...

No se, pot ser no he entés bé la notícia.

P

Pare paret

Igualada

24 de març 2009.08:11h

Respondre

Tot el que no fa l’Entesa no es bo per Igualada, aquestos d’Esquerra encara no entenen que si l’Aimami accepta la seva proposta, indicaria que reconeix la manca d’iniciatives (bona aqueasta)... Llegir més del seu govern.

Tot i així és bo que algu rexconeixi que no anem be, i que plantegi accions a realitzar, que diuen de l’entesa, si apunten??

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.