TORNAR

4 municipis de l'Anoia es presenten a la 6a convocatòria de la Llei de barris

Nova edició d’ajuts de la Generalitat per cofinançar projectes d’intervenció integral

politica
Dimarts, 19 maig 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un total de 71 ajuntaments d’arreu de Catalunya han presentat 73 sol·licituds per optar als ajuts que preveu la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. A la comarca, Piera, Sant Martí de Tous, Calaf i Pujalt opten a la sisena convocatòria de l'anomenada Llei de Barris. Després de realitzar diversos tallers participatius i dedicar moltes hores als projectes de millora dels seus nuclis antics, aquests quatre muncipis esperen ara la resolució d'aquests ajuts, al juliol.

Nucli antic de Pujalt

Imatge aèria del nucli històric de Piera

Nucli antic de Calaf

Casc antic de Tous

Segons la Generalitat, després de quatre anys de desplegament de la Llei de barris, els primers projectes ja són una realitat i es poden avaluar tant els resultats com les necessitats futures. Per això, l'actual convocatòria es divideix en tres línies d’actuació: una destinada a nous projectes d’intervenció integral; una per a municipis de menys de 10.000 habitants, i una altra per a acompanyar als que ja han finalitzat els seus projectes.

En total, s’han presentat 30 projectes per als ajuts d’intervenció integral, 41 als ajuts per a municipis de menys de 10.000 habitants i dos a contractes de barri per a ciutats que ja han finalitzat les seves actuacions.

Fins a 4 municipis de l'Anoia opten a l'actual convocatòria, en les dues primeres modalitats:

Línia 1: Continuïtat dels projectes d’intervenció integral

MUNICIPI

NOM BARRI

COMARCA

PIERA

Nucli Històric de Piera

Anoia

Línia 2: Viles amb projectes (municipis de menys de 10.000 habitants)

SANT MARTÍ DE TOUS

Casc Antic

Anoia

CALAF

Nucli Antic de Calaf

Anoia

PUJALT

Nucli Antic

Anoia

Diumenge passat, TV3 va mostrar en la notícia 'Un exemple de la llei de barris', el cas de Sant Martí de Tous.

Gràcies a convocatòries prèvies, els municipis de Vilanova del Camí, Òdena, Igualada i Montbui s'han pogut beneficiar d'aquests ajuts.

Prop de 100 milions d'euros

Un cop avaluats tots els projectes presentats, es concedirà una subvenció total de 99 milions d'euros, que s’afegiran a la part que aportaran els ajuntaments beneficiaris, uns 76,5 milions.

Aquesta convocatòria donarà entrada a uns 25 nous projectes. Així, al llarg de les diferents edicions, la inversió pública del programa de barris s’aproparà als 1.200 milions, i s’arribarà a més de 100 barris.

Ara, la Comissió de Gestió del Fons de foment del programa de barris i àrees urbanes valorarà la llista dels 73 projectes i, posteriorment, farà una proposta al conseller de Política Territorial i Obres Públiques perquè dicti la resolució definitiva, que es preveu pel proper mes de juliol.

Els criteris d’avaluació per determinar els barris beneficiaris tindran en compte la problemàtica urbanística i els dèficits d’equipaments i serveis de la zona. També es valoraran les característiques demogràfiques, les problemàtiques socials i econòmiques més paleses, com ara la taxa d’atur, el nombre de persones beneficiàries de pensions assistencials o el percentatge de població en risc d’exclusió.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.