TORNAR
PUBLICITAT

"No comparteixo tots els posicionaments de la plataforma per la retirada del Pla director, però sí alguns objectius"

L’alcalde de Jorba i president d’ERC Anoia es posiciona a anoiadiari sobre el Pla Director

politica
Dimecres, 7 gener 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’aprovació definitiva del Pla Director de la Conca d’Òdena, ha creat un debat a anoiadiari·cat que s’ha generat a partir dels comentaris dels lectors, amb aportacions tan partidàries com contràries a aquest pla. Davant d’al·lusions directes cap a Josep Maria Palau, alcalde de Jorba, aquest va respondre també a través de comentaris a l’article inicial, donant així a conèixer, en exclusiva a anoiadiari·cat, el seu posicionament.

Pla director

Josep Mª Palau

En dues intervencions (13 i 17), Palau exposa el seu posicionament com a alcalde de Jorba i com a President Comarcal d’Esquerra.

Pel que fa referència al terme municipal de Jorba, l’alcalde considera que aquest 2008 s’ha aconseguit una versió del Pla “força millorada respecte la del 2006: s’han suprimit vials innecessaris que afectaven a nuclis com Sant Genís, s’ha rectificat el traçat de l’Eix Transversal Ferroviari, s’ha suprimit la previsió d’una zona de tres mil habitatges i s’ha inclòs una zona per a empreses de serveis i tecnològiques, incorpora la zona industrial de Les Alzinetes, etc.”

Pel que fa al conjunt de la Conca d’Òdena, reitera que “les previsions de sòl per al creixement residencial són excessives (especialment el creixement nord), tal com vam al·legar en el seu moment”.

En aquesta mateixa línia Palau recorda que tot i que no comparteix “tots els posicionaments de la plataforma per la retirada del Pla director, si que he compartit alguns dels seus objectius, com ara intentar planificar uns creixements de població el màxim de moderats possibles per a aquest territori”. L’alcalde considera que encara es pot continuar treballant en aquest sentit, des dels municipis: “No crec gens en els creixements basats en el sector immobiliari, però si que considero necessària la creació d’altres activitats empresarials i de més llocs de treball dels que es creen actualment a la Conca”.

Com a President d’Esquerra-Anoia, Josep M. Palau apunta (en una segona intervenció en el debat creat) que “tenim un Pla que podria ser millor i que fet d'una altra manera potser hagués estat menys conflictiu, però ara és aquest i hem de treballar amb aquesta base”. Recorda que és un pla propositiu, que deixa als ajuntaments la decisió de desenvolupar-ho o no, en més o en menys grau i que per tant, són els ajuntaments els que tenen la principal responsabilitat respecte el futur.

Un dels aspectes claus per palau és la construcció, “en un termini raonable”, del tram de l'Eix Transversal Ferroviari entre Martorell i la Conca d'Òdena, “per disposar d'un transport públic raonable i eficient amb Barcelona”. El president comarcal reitera que aquesta hauria de ser la prioritat, abans que futurs desenvolupaments residencials a la Conca.


2 Comentaris

S

Santi Sagalés

7 de gener 2009.16:44h

Respondre

Benvolgut Lluiset, arran de la teva intensa activitat en la secció de comentaris d’aquest diari digital estic a punt de fer un bloc per recollir totes les teves opinions. Ja em disculparàs, però... Llegir més per posar-les com a exemple de com un mateix pot contradir-se en quatre ratlles o bé de com n’és de fàcil opinar sense informar-se abans sobre allò que es xiula o s’aplaudeix. Aquest últim comentari del Pla Director n’és un bon exemple i parla per si sol. És fàcil i acceptable criticar la Plataforma, però amb la seva feina han demostrat, com a mínim, ser una alternativa de pensament i de participació política a la majoria de ”polític locals, que quan governen, busquen el millor per al seu municipi” ...en paraules teves. Equiparar els alcaldes de Jorba i Òdena tampoc em sembla massa encertat... i qui els coneix una mica ja sabrà trobar ràpidament les diferències i formes de fer d’un i altre, i el present que modelen per als seus respectius municipis.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

7 de gener 2009.09:06h

Respondre

Crec amic Palau que has defensat bé el teu municipi i que només et critiquen alguns per simple enveja. Tú has aconseguit que el Pla Director sigui menys agressiu amb Jorba, mentre ells segueixen... Llegir més veient-lo com una gran amenaça perquè els hi portaran un polígon logístic i nous veïns de Bellvitge a quatre passes. Tu has defensat nous espais de creixement per al teu municipi, com també ho ha fet en Guisado, a la seva manera. I els altres alcaldes de la Conca, que s’han fet respectar. Tots els polítics estan ara a favor d’aquest pla, i deu ser per alguna cosa...
És facilíssim caure en el parany de la demagògia en un tema com aquest. Jo només tinc clar que qualsevol polític local, quan governa, busca el millor per al seu municipi. I el Pla Director aquest està híperconsensuat -per al meu gust, en excés, perquè ha perdut ambició-. Només hi estan en contra els que sempre diuen ”no” a tot. La pregunta és: els anti-pla director tindrien una altra proposta alternativa per l’Anoia ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.