TORNAR

L'oposició i els regidors cessats fan pinça a Vilanova per tombar la urbanització del carrer Joan Miró

Els partits contraris al govern bloquegen una reforma que suposava ”que els veïns paguessin un 80% dels costos”

politica
Dimecres, 13 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El penúltim ple del mandat vilanoví va escalar en nous nivells de tensió. L'alcaldessa Noemí Trucharte es va esgargamellar a renyar els regidors de l'oposició -i els propis- per no respectar els torns de paraula i els temes que pertocaven a les intervencions. Amb el govern ja en minoria, l'oposició va aprofitar per fer sang. El ple va acabar amb enrenou, amb els regidors d'IPV marxant quan no van poder contestar a una veïna al torn de precs i preguntes.

Al ple vilanoví es donava compte, aquest dilluns, del cessament dels regidors d'IPV-VV dels òrgans de govern. Així, després d'un any d'estira i arronses entre els socis de govern, es feia oficial i definitiu el punt i final del pacte a quatre bandes signat el gener del 2017. Les àrees i responsabilitats que ocupaven Juan Manuel Cividanes i Manuel Ocaña les passen a ocupar els set regidors de PSC, VA! i Decide. La consumació del divorci és oficial i com abans, quan ja era 'de facto', l'equip de Noemí Trucharte no va poder aprovar punts importants com la urbanització del carrer Joan Miró. 

Un dels plens d'aquest mandat, abans de la ruptura del governLa declaració del 8-M, Dia Internacional de la Dona Treballadora, va ser l'únic afer sobre el que hi va haver consens. Bé que, quan Imma González, regidora de Decide, va entendre que els membres de l'oposició reien a costa seva mentre parlava, va invocar que "(l'oposició) parla molt de feminisme i de defensar a les dones, però a l'hora d'escoltar-me...". La pròpia Noemí Trucharte la va renyar per no cenyir-se al tema. El tema era urbanitzar el carrer Joan Miró, però l'oposició va frenar-ho ja que no hi ha pressupost aprovat per fer-ho i s'hauria de recórrer a altres fons. El punt més calent en el tema d'aquest vial era la imposició de contribucions als veïns. Òbviament, la pinça de l'oposició ja existent, amb vuit regidors, i les addicions dels dos nous edils cessats, van bloquejar l'aprovació.

Pel mig, nou xoc dialèctic entre l'alcaldessa Noemí Trucharte i l'ex alcaldessa Vanesa González. Aquesta va lamentar "l'abús de poder" de Trucharte i que "a vegades diuen mentides i no podem estar amb la cara hieràtica sense moure ni un múscul" (sobre si reia d'Imma González). Assenyalava Vanesa González que "té una fixació amb mi" i "a veure si no podem comentar res amb els companys". Noemí Trucharte va brandar el reglament municipal sobre els temps d'intervenció. La portaveu de V365 va considerar que "no és justificable que els veïns" d'aquesta zona "per no ser residents a Vilanova" hagin de "pagar un 80% de l'obra".

Tan dura com Vanesa González va ser la regidora no adscrita Meritxell Humbert en la part final del ple. Va criticar la manca de comunicació del govern amb l'oposició i que "no s'ha parlat del pressupost d'aquest any. Porten quasi set mesos i no han fet res, no tenim notícies del pressupost 2019". 

Quedaven però situacions surrealistes encara per veure. Les intervencions del públic van portar a una persona que reclamava que "no es parla de la gent que passa gana o que no té llum a casa, però només es parla del tema de la neteja (en relació a les dones que van perdre la feina quan es va produir la municipalització)". Vanesa González va replicar a aquesta persona i Noemí Trucharte va censurar a l'ex alcaldessa per respondre al públic. Quan una veïna va preguntar per una tala d'arbrat al seu carrer i els regidors d'IPV-VV, ja fora del govern, no van ser autoritzats a contestar, aquests van marxar. I des del públic, el portaveu d'IPV-VV Juan Manuel Cividanes, va agafar el micròfon per renyar ara a l'alcaldessa. 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.