//Plugins sense CDN ?>
Nova batalla política al ple de Vilanova del Camí entre el govern socialista i els tres partits més bel·ligerants de l'oposició, V365, ERC i VA!. Aquestes tres forces van criticar amb duresa la situació d'una regidora, Laura Pavón, que va cobrar en una junta de govern a la que assistia com a convidada: un fet que no estava contemplat en el reglament.
El curs polític 2019-2020 després del parèntesi estival ha començat a Vilanova del Camí amb la mateixa tensió amb la que es va tancar i sense canviar el joc d'aliances. Els guanyadors de les eleccions, els socialistes, compten amb vuit regidors i en precisen d'un (via abstenció o via vot favorable) per aprovar els punts. I aquest un, des de les eleccions, és el post-convergent Jordi Barón. Amb el vot del regidor de Junts, Noemí Trucharte i el seu equip van poder aprovar el punt per a que Laura Pavón passés a tenir una dedicació. Els altres partits van votar en contra pel precedent: aquesta mateixa regidora va assistir a reunions de la junta de govern com a convidada (no com a membre) i va percebre una retribució per l'assistència. Cap regidor convidat havia percebut mai a Vilanova una retribució per assistir a la junta. Segons els regidors de l'oposició hi havia un informe negatiu per part d'intervenció de l'Ajuntament a que la regidora ho cobrés com a convidada. Trucharte va parlar d'un "error" pel fet que s'hagués cobrat. Vanesa González, la portaveu de V365 li va retreure que "amb la seva experiència com a alcaldessa de fa temps" sabia que no és una situació regular.
"No és un pegat" va assegurar Noemí Trucharte "ja que de fet no hi ha cap llei que ho prohibeixi. Laura Pavón ha de percebre una retribució perquè dedica molt temps a fer de regidora". L'alcaldessa va lamentar que "s'escampés informació i s'explicaven mitges veritats sobre aquesta persona. No hi ha hagut cap irregularitat". Remarcava que "si hi ha errades, pel que sigui, s'han de subsanar" i que per tant es tornaran els diners. L'error va tenir lloc "en un moment de presses".
Els portaveus de l'oposició, doncs, van ser especialment durs. Francisco Palacios va titllar "d'inadmissible" la situació i com Vanesa González va etzibar a l'alcaldessa que "coneixia que els regidors que vénen de convidats a les juntes no cobren". Palacios i Trucharte, de fet, van ser socis durant dos anys i el portaveu del VA! li va recordar casos similars i que "vostè té un informe tècnic negatiu" d'intervenció.
Els regidors de l'oposició van exonerar a Laura Pavón i van apuntar a la presidència. Vanesa González repetia que "no tenim res en contra que cobrin els regidors pel seu treball" i afegia que "sí que són pegats. Votem en contra per la manera com fan les coses. No hi ha hagut cap error tècnic, perquè vostè estava avisada i va permetre que es cobrés". El més tebi va ser Marc Bernáldez, d'ERC, que assenyalava que amb l'aprovació de la dedicació se sumen 7.700 euros anuals de despeses en càrrecs polítics.
Vilanova, municipi antifeixista
El ple, de gairebé dues hores, va finalitzar amb les mocions. La primera, dels republicans, constava de la declaració de Vilanova com a municipi antifeixista. La moció expressava que davant l'augment de les agressions per part de grupuscles feixistes, "l'Ajuntament promogui actes per la memòria històrica, defensi els valors de la diversitat cultural, religiosa i de gènere; denegar espais a grups polítics que facin enaltiment del franquisme, el nazisme o el racisme", a més de fer una neteja permanent de pancartes d'activitats que promoguin la discriminació. Tots els grups van votar a favor excepte el PSC, que es va abstenir. Eva Vadillo, tinent d'alcalde, va exposar que "actes com els de l'ANC al ple del Consell també entrarien en aquest acte d'odi?" per justificar la seva abstenció.