TORNAR

El Ple de l'Ajuntament d'Igualada aprova revisar el model de la Festa Major perquè arribi a tothom i s’acordi amb les entitats

politica
Dijous, 26 setembre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) ha portat a votació del Ple una moció per revisar el model de la Festa Major. El text ha rebut el suport de tots els grups excepte del govern de Junts.

La moció del grup socialista parteix del fet que considera que “l’Ajuntament s’ha desentès del seu paper en l’organització de la Festa Major i ha delegat gran part de la programació en les entitats amb la pressió que això suposa per elles perquè moltes vegades no tenen les eines que sí que pot tenir un Ajuntament, com en les qüestions d’aforament i seguretat, si assumís el paper que li correspon”. El cap de l’oposició Jordi Cuadras afirma que “l’Ajuntament hauria de tenir un model clar de Festa Major per compartir-lo amb les entitats i no a l’inrevès. Demanem que l’Ajuntament faci d’Ajuntament amb una política cultural, festiva i patrimonial potent, acordada i planificada”.

Durant el debat del Ple, Igualada Som-hi ha plantejat que cal “resoldre les mancances que hi ha d’actes d’oci nocturn per la gent jove, augmentar les activitats per infants, portar actes als barris, tornar a potenciar la Revetlla de les Places com un acte central i genuí de la Festa Major, evitar el solapament d’actes i que les entitats se sentin escoltades”. Per sobre de tot, reclama “la necessitat de fer una Festa Major inclusiva i oberta on tothom pugui trobar-hi el seu espai en qualsevol racó de la ciutat perquè sigui, realment, la major festa d’Igualada amb una visió de conjunt i una oferta cultural diversa que representi a tota la ciutadania d’Igualada i on ningú se’n senti aliè com passa ara”.

Per a resoldre tots aquests debats, la formació que integren el PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta reclama que es recuperi la Comissió de Festes formada per entitats, grups polítics municipals i el departament de Cultura com l’espai on afrontar la revisió del model de la Festa Major i tractar, amb debat i consens, tots els punts plantejats.

 D’altra banda, la moció presentada pel grup socialista també demana que, en el marc de la Comissió de Festes, es resolgui el debat sobre la demanda de diverses entitats per decretar el 24 d’agost, el dia del patró Sant Bartomeu, com a dia festiu, tal i com fan totes les ciutats de Catalunya amb les seves festes majors i també que s’augmenti la transparència en el Pressupost de la Festa tot recuperant la publicació que fins al 2010 l’Ajuntament en feia.

Durant el Ple, Jordi Cuadras ha agraït a les entitats d’Igualada la seva implicació a la Festa Major, que ha qualificat “d’imprescindible”, i ha agraït igualment la feina de tots els serveis municipals per la seva dedicació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.