TORNAR
PUBLICITAT

El Ple de Vilanova a favor del dret de sobirania de Catalunya

La moció presentada per Esquerra Republicana va rebre 8 vots favorables

politica
Dimarts, 12 març 2013. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La moció presentada per Esquerra Republicana sobre el dret a la sobirania, que es va presentar al ple aquest dilluns,  va quedar aprovada pels vots d'ERC, CIU i ICV , la regidora no adscrita Marta Trullols, i per tres vots del PSC, entre els quals el de l'alcalde, Joan Vich. 

Xavier Bermúdez, regidor d'ERC

El punt, defensat pel regidor republicà Xavier Bermúdez, va rebre el suport dels partits que també ho havien fet al Parlament (CiU i ICV), i els vots en contra de PP i PXC.

El complex mapa polític Vilanoví es va saldar amb els tres vots en contra d’IPV, tres abstencions del grup VA i el vot a favor de la regidora no adscrita Marta Trullols.

El grup del PSC va donar llibertat de vot als seus regidors i això va donar com a resultat tres vots favorables (entre els quals el de l’alcalde, Joan Vich), i el vot contrari del regidor Antonio Sánchez.

El recompte final va ser, doncs, de vuit vots a favor, sis en contra i tres abstencions.

Xavier Bermúdez ha expressat que van 'creure oportú presentar aquesta moció al Ple atenent el diàleg a tots nivells que exigeix el procés que hem endegat, i del qual el món local no en pot quedar al marge'.

La discussió del punt es va dur a terme amb serenor, malgrat les profundes discrepàncies expressades especialment pel PP. Per a Bermúdez 'hem de trencar el límit que marca la tarima de la sala de plens, sovint els regidors opinen d’uns temes sobre els quals després no deixen expressar-se als ciutadans, i nosaltres defensarem que els partidaris tant del sí com del no puguin votar'.

Com a valoració final, Xavier Bermúdez afegeix que 'a Vilanova tendim sovint a creure’ns dins una bombolla totalment aïllada de la realitat política catalana. Amb el posicionament d’avui es trenquen molts clixés sobre Vilanova del Camí, i agraïm que el gest de valentia del PSC hi hagi contribuït'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.