TORNAR
PUBLICITAT

La Pobla aprova una moció de suport a la declaració de sobirania

Va rebre el vot a favor de tots els grups municipals

politica
Dimarts, 19 març 2013. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar, en el Ple ordinari del dijous 14 de març, una moció de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. El text, presentat per Esquerra Republicana de Catalunya, va rebre el vot a favor de tots els grups municipals: CiU, PSC i ERC.

La moció es va aprovar amb un afegit que va aportar el grup municipal Socialista en el punt primer en què es diu: “Manifestar l’adhesió de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya”. El PSC va aclarir al final d’aquesta frase: “de forma acordada i legal”. En el punt segon es recollia fer arribar l’acord al Parlament de Catalunya. La Cambra catalana va aprovar aquesta declaració el 23 de gener de 2013.

A més d’aquest tema, en aquesta sessió es acordar, per unanimitat, l’acceptació de la subvenció de la Generalitat concedida per les despeses de funcionament de la Llar d’Infants Municipal Sol Solet per al curs 2011-2012. Aquesta ajuda econòmica és de 55.900 €, que suposa 1.300 € per alumne, amb un total de 43 nens i nenes.

Una altra de les qüestions que es va tractar va ser la incorporació de la Pobla de Claramunt a la Mancomunitat per a l’atenció dels minusvàlids psíquics de la comarca de l’Anoia, APINAS. Aquesta adhesió suposarà l’aportació de 13.500 € a l’any per a aquesta entitat. El punt es va aprovar per unanimitat.

En l’apartat d’informes i propostes d’alcaldia, l’alcalde poblatà, Santi Broch, va informar sobre diversos temes, com la concessió d’una subvenció de 228.000 € de la Xarxa Barcelona-Municipis de Qualitat, de la Diputació de Barcelona, per a la construcció de dues passarel·les sobre el riu Anoia; l’estudi elaborat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya sobre les mesures que es poden realitzar per reduir la velocitat a la carretera C-244; o la incorporació de la Pobla a la Taula Estratègica de l’Aeròdrom Igualada-Òdena.

En el punt de precs, preguntes i mocions, per part de l’oposició es van plantejar diverses qüestions, com la neteja d’un terreny de can Ribalta; uns talls de llum que hi hagut al barri de les Garrigues; o queixes de la gent del poble per la festa de carnaval que va organitzar l’entitat local Barrufet Roig. L’alcalde i l’equip de govern van respondre les diverses qüestions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.