TORNAR

Poble Actiu demana que l'Ajuntament faci un esforç perquè la llar d'infants de l'Ateneu també sigui pública

L’escola de l’Ateneu pot ser pública a partir de l’any vinent si fructifiquen les negociacions amb la Generalitat

politica
Dilluns, 29 juliol 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura sorgida de la CUP demana que es faci un esforç per convertir l'escola bressol que té l'Ateneu en un servei municipal també i que així es pugui vincular al nou centre públic de primària. L'esquerra independentista manifesta "tot el suport al procés iniciat pel Patronat de l'Ateneu Igualadí".

L'espai d'acollida del centreEl Patronat de les Escoles de l'Ateneu Igualadí va comunicar la setmana passada a les famílies i professorat que es vol acollir-se al decret llei 10/2019, aprovat el passat 28 de maig, pel qual es defineix el procediment d'integració de centres educatius privats a la xarxa de titularitat pública de la Generalitat. Poble Actiu valora que "és una boníssima oportunitat per millorar la singular situació de l'oferta educativa pública de la ciutat d'Igualada, en què només un 35% de les places ofertades a primària són de titularitat pública (davant de més del 60% de mitjana catalana)" i que "alleugeriria els desajustos geogràfics de la seva ubicació, oferint una escola pública al centre de la ciutat per bé que amb un nombre de places força limitat".

La candidatura sorgida de la CUP afegeix que "és un desig compartit per molts actors, entre ells la nostra candidatura, de tenir una nova escola pública al centre de la ciutat, i confiem que ho puguem celebrar de cara al curs 2020-21. Des de Poble Actiu manifestem tot el nostre suport al procés iniciat pel Patronat de l'Ateneu Igualadí, i felicitem a socis, famílies i professionals pel camí emprès, al que li desitgem un gran èxit en la consecució dels seus objectius: tot el mèrit és seu, i creiem que Igualada s'ha de felicitar per la decisió que han pres".

Remarquen que l'únic que pertoca a l'Ajuntament és "estudiar la continuïtat de l'escola bressol". El procediment "que recull el decret llei 10/2019 no atorga cap competència ni paper a jugar a càrrec dels Ajuntaments, i per tant es tracta d'una negociació entre l'entitat i el departament, on l'Ajuntament no hi té res a dir. Malgrat això, des del grup municipal de Poble Actiu apunten que entenem que l'Ajuntament d'Igualada té una responsabilitat indefugible en el desenllaç de l'acord pel que fa als serveis d'educació preinfantil que l'entitat actualment presta i que queden fora del marc de conversió del Decret".

Així, "és obligat estudiar la integració (de la llar d'infants) dins la xarxa d'Escoles Bressol Municipals per tal de donar-los continuïtat, corresponent així des de l'administració local al compromís que el Departament d'Educació pugui contraure en l'etapa d'infantil i primària, i per això proposarem en el proper ple municipal que s'adopti el compromís, com a mínim, d'estudiar-ho en profunditat i de manera compartida entre els diferents grups municipals".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.