TORNAR

Poble Actiu inicia la campanya "Monbus ens deixa T-irats" contra la gestió del transport Igualada-Barcelona

politica
Dilluns, 30 setembre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

La candidatura municipalista denuncia la manca de voluntat del govern Castells i d'Igualada Som-hi per millorar les connexions de transport públic amb la ciutat

Poble Actiu continua reclamant tan a l'Ajuntament d'Igualada com a la Generalitat de Catalunya una aposta per un transport públic eficient i de qualitat. Segons la formació, "en el context actual d'emergència climàtica, l'aposta pel transport públic és un eina essencial per evitar la mobilitat en vehicle privat, reduir les emissions contaminants, millorar la qualitat de l'aire i la salut". Aquest cop, la candidatura municipalista ha portat al carrer aquesta reclamació amb la campanya "Monbus ens deixa T-irats" on reclamen el rescat de la concessió de la línia a Barcelona que té actualment l'empresa Monbus.

La candidatura municipalista explica que "Els usuaris del servei d'autobusos entre Igualada i Barcelona pateixen des de fa anys la mala gestió de la Hispano Igualadina - Monbus. Són nombrosos els serveis que no es realitzen amb normalitat, ja sigui perquè els autobusos no passen o perquè no tenen prou places, deixant molts dels seus passatgers tirats a la parada i forçats a esperar que passi un altre autobus. A més, el mal estat dels vehicles, amb vidres esquerdats, seients trencats o portes que no tanquen correctament, és conseqüència del poc manteniment de la flota per part de l'empresa". Finalment, Poble Actiu també ha destacat la "manca de voluntat institucional per solucionar els problemes de Monbus i la manca de transparència de la Generalitat, que encara no ha fet públic el contracte del servei".

Poble Actiu també ha volgut recordar que l'any passat es va aprovar amb els vots a favor de tots els partits polítics igualadins una moció presentada pel seu grup municipal on es reclamava a la Generalitat de Catalunya que realitzés una supervisió de la línia de busos i una auditoria tècnica i econòmica per controlar l'execució del contracte perquè en el cas d'incompliments, es pugui iniciar l'expedient de caducitat per rescatar la concessió del servei. El regidor Pau Ortínez ha explicat que "El govern Castells no ha fet res per executar aquesta moció. Només van votar a favor per quedar bé davant els igualadins i sortir a la foto. Però a l'hora d'arramangar-se i solucionar els problemes que té la ciutat mai estan disponibles".

La candidatura municipalista també té present que a l'octubre passat i en el si del Parlament de Catalunya es va aprovar per unanimitat una proposta de resolució de Poble Actiu per allargar la línia de bus Exprés E1 entre Lleida i Cervera fins a Igualada. La proposta presentada per mitjà del grup parlamentari de la CUP, va ser aprovada pel Parlament de Catalunya tot i que després, la pròpia generalitat encara governada per ERC va informar que no hi havia la intenció de fer cap modificació en el transport públic entre Igualada i Lleida, com a mínim fins al 2028, incomplint així l'acord del Parlament de Catalunya per la millora del transport públic entre Igualada i Lleida que va presentar Poble Actiu. La regidora Elisabet Farrés ha reclamat que "Ara que la Generalitat és governada pel PSC, seria hora que Jordi Cuadras treballés per la ciutat sense tenir en compte els colors polítics o si pot sortir a la foto i que, en un acte d'altruisme, reclamés al govern de Salvador Illa aquest compliment. El seu partit hi està a favor".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.