TORNAR

Poble Actiu organitza el cicle 'Rec.365' per reclamar una transformació del barri i donar-li vida tot l'any

politica
Dimecres, 9 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns, els regidors de Poble Actiu han presentat "Rec.365", un cicle d'activitats que la formació durà a terme durant els propers mesos. L'objectiu del cicle és, segons el regidor Pau Ortínez, "posar en evidència que el Rec viu un evident declivi com a conseqüència de la nul·la actuació política els últims 13 anys per part dels successius governs que ha liderat Marc Castells". Durant la roda de premsa han assegurat que és essencial tornar a donar vida al Rec per assegurar la supervivència del patrimoni arquitectònic i històric, per dignificar la llera del riu i, sobretot, per aprofitar les més de 50 Ha. de superfície amb potencial activitat com a habitatges, serveis, equipaments o indústria. 

El cicle Rec.365 girarà al voltant dels eixos patrimoni, riu i vida. El primer, fa referència al patrimoni arquitectònic que té el barri, amb molts edificis industrials de finals del s. XIX i principis del s. XX, alguns d'ells dins del període del modernisme. Un patrimoni que en molts casos està en perill d'esfondrament, segons el regidor Pau Ortínez "per no haver fet els deures quan tocava, amb una renovació del POUM que protegís tots aquests edificis, però que alhora hi permetés nous usos per a omplir-los de vida i així assegurar-ne la seva preservació".

Respecte el riu, el cicle vol posar en valor el niu de biodiversitat que podria representar el riu Anoia si estigués en bones condicions. Segons la regidora Elisabet Farrés, això suposaria "evitar els abocaments d'aigües residuals quan plou, modificant el sistema de clavegueram, i dotar la llera del riu de flora autòctona". Consideren que això ajudaria a dignificar el barri, ja que els rius en bones condicions són espais socials i d'oci molt importants com passa en altres ciutats. Finalment, el cicle vol també reflexionar sobre com donar vida al barri, i per fer-ho es presentaran propostes urbanístiques que voldran servir com a model sobre què cal fer a curt i mitjà termini per omplir-lo de vida els 365 dies de l'any.

Passejada amb Pau Llacuna el 19 d'octubre

La primera activitat del cicle serà una passejada per donar a conèixer part del patrimoni arquitectònic amb Pau Llacuna, igualadí i l'historiador de l'art, amb el títol "El Rec, patrimoni perdut". L'activitat començarà a les 11 del matí al davant del Museu de la Pell, i tindrà una durada aproximada de 2 hores. Consistirà en una passejada guiada per diferents edificis amb valor patrimonial, per posar en valor el que s'ha perdut i el que es pot perdre si el barri segueix amb el procés de deteriorament actual. La passejada serà oberta a qualsevol persona interessada i no és necessari apuntar-se prèviament. 

Les següents activitats planificades són una xerrada i passejada pel riu Anoia amb Toni Munné, tècnic de l'ACA, el dissabte 16 de novembre i un debat amb diversos arquitectes el dissabte 8 de febrer.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.