TORNAR

Poble Actiu reclama al govern Castells "ubicar la llar d'infants del Rusc a les antigues piscines del Casal de Passeig"

La candidatura municipalista ha reclamant la renovació del planejament urbanístic per evitar modificacions urbanístiques com l’aprovada en el darrer ple en relació al Casal del Passeig

politica
Dimarts, 2 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El passat mes de setembre, preveient la presentació dels nous pressupostos, Poble Actiu va proposar als partits de l'oposició negociar una condició indispensable per a l'aprovació dels pressupostos del 2024: "La inclusió d'una partida específica i suficient per a la redacció d'un nou POUM, tot advertint al govern que si no s'acomplia aquest requisit, el vot de les formacions a l'oposició seria contrari als esmentats pressupostos i que, per tant, es tancaria tota possibilitat de negociació". La candidatura municipalista lamenta que "el govern Castells porti 13 anys governant la ciutat i hagi renunciat a fer política renovant un planejament urbanístic de l'any 1986".  

L'actual POUM data del 1986; des d'aleshores, segons la candidatura, a la ciutat s'han fet prop de 150 modificacions d'aquest pla, "algunes amb moltes presses, amb finalitats lucratives i sense un criteri clar del model de ciutat que es vol, ni una previsió de com condiciona la modificació urbanística ni cap on pot derivar el canvi. Tenim el Barri del Rec sense planejament,  mentre va adquirint interès especulatiu en mans dels de sempre. Hem vist florir superfícies comercials desmesurades, i malgrat tot, mentre Igualada va perdent ocasions d'avançar, el govern de Junts segueix negant la urgència d'aquest nou planejament", ha explicat la regidora Rosa Perelló.

La necessitat de requalificar el solar de les antigues piscines del Casal propietat del Bisbat és un tema recurrent de Poble Actiu des de fa molts anys. La regidora Elisabet Farrés ha recordat que "La proposta de Poble Actiu és construir-hi habitatge de lloguer social, un local per  les entitats i una nova escola per al trasllat de la llar d'infants El Rusc. La requalificació d'aquest espai ja havia estat motiu de burla per part del govern que la titllava d'ingènua i impossible, quan era Poble Actiu qui la reclamava en les seves propostes. Atesa la seva indiferència davant de la nostra petició, repetim insistentment que s'expliciti on s'ubicarà la nova seu de la llar d'infants El Rusc, que ha d'estar en un lloc idoni abans de dos anys."

Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha manifestat que "si bé la modificació urbanística és clau per poder dotar la ciutat d'equipaments necessaris, a Poble Actiu exigim algunes condicions per a l'aprovació de la modificació". La construcció del nou habitatge a la parcel·la nord del nou vial volem que sigui de lloguer social i no de venda perquè només així es garanteix tenir un parc de lloguer social ara i en el futur. Pel que fa a la modificació urbanística de la zona carrer Pau Casals amb carrer Tulipes, atès que l'actual aparcament municipal que l'ocupa passarà a ser del Bisbat de Vic, que, en cap cas l'Ajuntament els hagi de pagar pel seu ús com a aparcament.

L'ocupació de les antigues piscines del Casal del Passeig el juliol del 2013, amb la iniciativa de l'Espai pels Somnis, va exposar públicament i va obrir el debat públic sobre la indignat situació d'un espai abandonat i desaprofitat al centre de la ciutat. Més d'una dècada després, la candidatura municipalista ha valorat positivament que finalment un espai que el Bisbat de Vic havia tingut abandonat durant més de vint anys tingui vida.  


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.