TORNAR
PUBLICITAT

El PP reclama a la Generalitat finançament per la rehabilitació de La Igualadina Cotonera

Finançament procedent de l’anomenat 1% cultural pel període 2009-2011

politica
Dilluns, 23 març 2009. 16:37. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular d’Igualada, ha manifestat que “reclamem al Govern de la Generalitat que, mitjançant el finançament que prové de l’anomenat 1% cultural, financi la rehabilitació de l’edifici de La Igualadina Cotonera.” La Generalitat destina l’ú per cent de totes les obres que promou a actuacions de conservació, intervenció de centres històrics i restauració del patrimoni arquitectònic i arqueològic.

La Igualadina cotonera - fotos de Muray i Assts.

En el protocol per l'execució de l'1% cultural, la Generalitat detalla sis actuacions amb una aportació de la Generalitat de 575.000 euros. En aquest sentit Pere Calbó reclama, com a portaveu municipal del PP, que "la Generalitat financi la rehabilitació de l’edifici de La Igualadina Cotonera".

El Portaveu Popular ha recordat que "l’edifici de La Igualadina Cotonera, a més de Bé d’Interès Local, per acord del Govern de la Generalitat, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Han passat més de dos anys i mig des d’aquella declaració i les aportacions de la Generalitat en la rehabilitació de La Igualadina Cotonera es poden considerar testimonials".

Hha afegit que des del Partit Popular consideren " un oblit imperdonable que no s’ha destinat ni un euro al finançament de la rehabilitació de l’edifici en la distribució de recursos, pel període 2009-2011, provinents de l’anomenat 1% cultural".

Finalment, Pere Calbó ha recordat que "un dels possibles usos de l’edifici que es va parlar entre l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació va ser el trasllat de l’Arxiu Històric Comarcal. Però, de nou, observem que passa el temps i aquest projecte no avança. Per això, reclamem al Conseller que adopti les mesures necessàries per tal que aquest trasllat no es retardi més".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.