TORNAR
PUBLICITAT

Socialistes anoiencs a favor i en contra de la declaració sobiranista

Divergència d'opinions en el si del PSC

politica
Divendres, 25 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’aprovació de la declaració de sobirania ha fet aflorar la divergència d’opinions i postures en el si del PSC. I no només en l’àmbit nacional, sinó també a nivell comarcal. A l’Anoia diversos socialistes s’han manifestat a favor del text, d’altres en contra, i fins i tot algun ha estripat el carnet de militant.

Jordi Riba, cap del grup municipal d’Igualada

Jordi Riba, un dels firmants del comunicat emès dimecres, subscriu la declaració sobiranista aprovada i dona suport als 5 diputats socialistes que no van votar.

Riba admet que actualment el PSC ‘és un partit de veus diverses, plural’, i manifesta que aquestes tensions que afloren, un cop més, ’no és ni positiu ni negatiu, sinó és la realitat’.

Tot i aquestes divergències, ‘de moment em replantejo la meva militància al PSC’ però això ‘no vol dir que no deixi de manifestar-me i lluiti per allò que crec que s’ha de canviar’.

Teo Romero, primer Secretari de la Federació del PSC-Anoia

Tal i com ja va manifestar en aquest mateix diari, es manté fidel als criteris del què ampliament va votar el partit i per tant està ‘a favor del dret a decidir, però no del text aprovat’. Remarca, una vegada més, que tot plegat ‘és una maniobra del govern per girar el focus dels problemes reals, com l’atur, i enfocar allò que els interessa’.

Tot i això, reconeix i es mostra preocupat pel partit per que ‘hi ha divergències d’opinions’, i veu necessari ‘treballar per gestionar i redreçar la situació’.

Jordi Aymamí, socialista no actiu en política

L’ex alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, afirma posicionar-se ‘al costat de la postura del PSC Igualada’. De fet ho va deixar ben clar a la xarxa social twitter on la mateixa tarda de dimecres va piular ‘5 diputats del PSC , 25% dels Diputats, sembla que pensen com jo’.

Aymamí opina que ‘s’hauria d’haver fet un esforç per fer prevaldre el dret a decidir’. Sobre el moment pel qual passa el partit assegura que ‘és un desastre i un error històric haver d’estar en aquest debat i veure com 5 dels diputats al Parlament no voten la declaració per que estan en contra de la línia del partit’. Afegeix que ‘és el fracàs que porta a la ubicació definitiva com a minoritaris’.

Tot i no estar actiu en política, Jordi Aymamí segueix al PSC i de moment afirma no haver pres cap decisió sobre la seva militància. ‘Estic en fase de plorar i de dolor, després suposo que faré reflexió i prendre alguna decisió, si és que l’he de prendre’, apunta.

Jordi Bertran, socialista donat de baixa aquest dimecres

Qui si que ha pres la decisió d’estripar el carnet de militant del PSC és Jordi Bertran, exalcalde de Copons i excap de campanya del PSC a les últimes eleccions municipals.

En un post penjat al seu blog personal Bertran reconeix que ‘fa un parell d’anys que no em sento representat pel projecte de país del PSC, de fet, en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, no els vaig votar’. I després de l’oposició a la declaració sobiranista ‘he decidit que deixo de militar-hi’.

Al mateix text l’ex socialista afirma creure ‘en la necessitat de la política i dels partits però també en la seva regeneració, adaptació a la societat i creació d’un projecte engrescador’. Per això finalitza l’escrit dient que espera que els seus companys de partit ‘retornin a molta gent aquella il·lusió que ens va transmetre el Pasqual Margall’ i que ‘ara per ara, està molt lluny’.


3 Comentaris

C

Carles

26 de gener 2013.20:30h

Respondre

El que pensa en Teo Romero no fa falta preguntar-li. Es un fervent espanyolista pro PSOE fins a l’arrel.
La seva catalanitat es un error circumstancial i els seus criteris estan molt lluny del... Llegir més pensament del PSC.

M

Maria Mercè

Igualada

25 de gener 2013.22:09h

Respondre

Per a mi el PSC dimecres va desaparèixer i ha quedat el PSOE,així ho demostren les declaracions dels socialistes anoiencs. Crec que els del PSC de tota la vida han d’estripar d’una vegada els... Llegir més carnets i posar-se d’una vegada per totes al costat del poble.

j

josep

25 de gener 2013.21:23h

Respondre

Enorabona dels nostres regidors, a l`ex batlle de copons i mols mes que es distancien del no que varen votar el PSC-PSOE,al parlament. El que no trobo estrany es el Sr Teo Romero que encare que no... Llegir més ho manifestes ja sabem que es PSOE encoratjo a tots els verdaders del PSC a formar un PSC de veritat, no com are que no sabem si es ”MASCLE O FAMELLA”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.