TORNAR

Els socialistes tornen a guanyar a l’Anoia

La victòria a Igualada en les eleccions al Parlament Europeu va ser per a Junts

politica
Dilluns, 10 juny 2024. 08:51. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després de la victòria a les eleccions catalanes del 12M, els socialistes han obtingut una nova victòria a les eleccions al Parlament Europeu celebrades aquest diumenge. A Igualada, nova victòria de Junts.

Amb una baixa participació (40,83%), les urnes han donat la victòria al PSC en les eleccions al Parlament Europeu d’aquest diumenge 9 de juny. Els socialistes han obtingut el 28,92% dels vots, per davant de Junts, que ha obtingut el 20,88 dels sufragis. En tercer lloc ha quedat ERC-AR (17,75%), seguits pel PP (10,82%) i Vox (7,24%). Podem ha obtingut el 3,38% dels vots, per davant de la candidatura d’ultradreta Se acabó la fiesta (3,27%).

El PSC Anoia celebra haver aconseguit ser la força més votada al conjunt de la comarca de l'Anoia després de 15 anys en les eleccions al Parlament Europeu d'aquest diumenge 9 de juny i, també, la victòria a 11 municipis de l'Anoia: Piera, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Masquefa, Capellades, Òdena, Els Hostalets de Pierola, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, El Bruc i Cabrera d'Anoia. El candidat del PSC al Parlament Europeu i guanyador de les eleccions a Catalunya, Javi López, ha destacat que "el PSC i el PSOE poden dir amb orgull que són el partit socialista més fort d'Europa, fruit de la valentia de Pedro Sánchez i del lideratge polític i social de Salvador Illa. El PSC aconsegueix la 5ª victòria consecutiva en unes eleccions a Catalunya i es consolida com el primer partit dels catalans i les catalanes".

Com va succeir a les passades eleccions catalanes, si la victòria a la comarca s’ha decantat a favor dels socialistes, a la capital, Igualada, el vencedor ha estat Junts, que ha obtingut el 28% dels vots. Els socialistes han quedat en segon lloc (25,1%), seguits pels republicans (19,7%). El PP ha obtingut el 10,1 dels sufragis, per davant de Vox (5%). La participació a Igualada va ser del 43,88%).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.