//Plugins sense CDN ?>
Representants de les indústries del metall, de l’automòbil, de la construcció, i de la cervesa han presentat els aspectes micro-economics d’aquests sectors industrials en els que els canvis industrials s’estan accentuant per la crisi. ACTE ha estat convidada per presentar els reptes del canvi en el sector tèxtil-moda.
Teo Romero, com a president d’ACTE ha manifestat que el sector tèxtil és un sector paradigmàtic del canvi industrial, confrontat des de fa dècades amb difícils reestructuracions industrials. Només entre 2000 i 2006, es van destruir en l’Unió Europea uns 900.000 llocs de treball amb un fort impacte per als territoris.
Tanmateix, el sector segueix sent clau per a la indústria manufacturera amb 3 milions de empleats i 270.000 empreses. Un estudi sobre la distribució territorial del sector, realitzat recentment per la Diputació, també permet una lectura molt positiva: de les 62 regions que en el 2000 ocupaven més d’un 10% de la seva mà d’obra industrial en aquests sectors, en queden 56 a l’any 2005.
Per això, Teo Romero s’ha mostrat optimista davant del futur del sector en els territoris europeus i per tal de que aquest futur sigui òptim, ha destacat 4 prioritats:
- La importància de vetllar per un comerç en igualtat de condicions. No es tracta de tornar a les polítiques proteccionistes, però sí de defensar condicions de mercat justes.
- La planificació estratègica que fomenta una major cooperació entre els principals agents – administracions, empresaris, treballadors, i centres de recerca – es una eina molt apropiada per gestionar amb èxit el canvi industrial del sector. Aquests partenariats són importants motors del desenvolupament econòmic local i regional i promouen la competitivitat i la innovació de les nostres empreses.
- El futur del sector va molt unit a la innovació, però innovar no és només crear nous i millors productes. És transformar la empresa cap a nous models de gestió i espais de negoci, i mobilitzar el talent científic i innovador.
- Per tal de conservar la seva competitivitat, els territoris tèxtils han d’apostar per la diversificació. Mesures com la reconversió professional i la recol•locació dels treballadors, la promoció de sectors alternatius o la reutilització del patrimoni industrial per a noves activitats empresarials són les més apropiades per aconseguir aquest objectiu.
Aquest senyor en sap molt del tèxtil.Ha muntat fàbriques, té grans idees, un curriculum industrial impressionant i ara ho explica a Europa. Per aixó li paguem els viatges i els millors hotels,... Llegir més ben contents.
El Sr. Romero, com tots el polítics te dos discursos, el políticament correcte, que si estàs a l’ACTE et permet viatge per tot Europa a tutti pleni i el que diu a porta tancada.
Ja fa uns anys... Llegir més me va dir que estava molt content que les empreses tèxtils tanquessin. El seu raonament venia donat pel fet que el sector tèxtil pagava molt malament als seu treballadors.
Així, tots aquells que eren acomiadats podien optar a un nou lloc de treball on de ben segur cobraria més.
Ara que m’expliqui el Sr. Romero a que ve tan futur en el tèxtil.
Tots els sectors tenen futurs si es fan les coses bé i els polítics no posen pals a les rodes, si deixen de legislar en contra, i sobre tot si hi ha algú al davant de l’empresa que arrisca el seus diners.
No us fieu mai de qui parla d’innovació i d’empresa i no ha arriscat mai una pela en una empresa.
José M.
Montbui
10 de febrer 2009.23:12h
Vivir para ver. Amigo Teo lo siento de esto no tienes ni idea y sigues el discurso oficial, sin ninguna propuesta. Nunca has hablado con los que vivimos del téxtil ni con los empresarios ni con los... Llegir més trabajadores.