TORNAR

UP i Per la Conca adverteixen que "no es podrà tirar el PDU endavant contra l'Ajuntament d'Òdena"

Celebren que els actors que defensaven el macropolígon han perdut pes amb les eleccions

politica
Divendres, 31 maig 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Veuen en el resultat un indici del descontent amb "els alcaldes apostaven per un projecte irrespectuós amb els habitants del territori, l'activitat agrària i l'entorn natural de la Conca". Lamenten que "cap partit ha treballat a consciència un model amb una visió supramunicipal. Ens sembla una gran mancança política i una irresponsabilitat". 

Un dels actes durant la campanya, a La TossaLes entitats, Per la Conca i Unió de Pagesos, que s'han mobilitzat contra el Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena i han impulsat els darrers mesos un document que reivindica la preservació de l'entorn natural han fet una primera valoració dels resultats. Les darreres setmanes van reunir-se amb diversos actors polítics del territori. Afirmen que "ens havíem proposat posar la planificació territorial de la Conca d'Òdena en el debat electoral. La qualitat de vida i el futur a la Conca depèn d'aquesta planificació. Hem constatat la poca reflexió sobre el model territorial a la Conca d'Òdena". Vistos els resultats, consideren que "han tret pes a actors polítics que han defensant a ultrança un nou pla director per activitats econòmiques i que 'de facto' rebutgen el debat sobre el model de territori". El cas més rellevant, afirmen, "és el d'Òdena, que és pràcticament l'únic municipi directament afectat pel projecte. El fet que PSC-progrés hagi perdut la majoria absoluta ha de ser un senyal d'alarma per la Generalitat i per la Mancomunitat de Municipis (MICOD) que gaudien de la seva complicitat per a desenvolupar la planificació". La Generalitat pot tenir "seriosos entrebancs per tirar endavant una planificació amb tant d'impacte si ho ha de fer en contra de l'Ajuntament d'Òdena".

Esperen que "a la MICOD hi entrarà l'alcaldable de Fem Òdena i el d'Ara Montbui, dues formacions que entenen que no es pot tirar pel dret sense respectar uns criteris de mínims. A més, tot i que és molt probable que l'actual alcalde d'Igualada segueixi en el càrrec, al no tenir majoria absoluta a l'Ajuntament tindrà necessitat de dialogar molt més per abanderar projectes amb tant d'impacte per tota la conurbació. Per tant, restem a l'expectativa de si els responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat i de la MICOD fan algun replantejament".

Afegeixen que  "dels deu equips polítics que han firmat els quatre criteris de mínims, tant si assumeixen responsabilitats de govern com si no, n'esperem el seu compromís en posar-los sobre la taula com una eina per elaborar una planificació territorial per una Conca sostenible. Tenim molta feina a fer. Esperem que els canvis polítics marquin una tendència per a aconseguir una nova planificació territorial basada en la participació ciutadana i en el respecte a l'activitat agrària i els paisatges existents i que possibiliti un urbanisme sostenible per encabir la indústria de futur".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.