TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova aprova un pressupost sense consens

6'5 milions d'euros d'inversió

politica
Dimarts, 30 desembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament de Vilanova del Camí ha aprovat aquest dilluns el pressupost  pel 2009 que ascendeix a 12.835.000 euros més els 3.421.000 de la Societat Municipal d'Habitatge, un pressupost que ha comptat amb el vot favorable del grup de govern (PSC i ICV) i el regidor de CiU. Ciutadans s'ha abstingut en la votació, tot i haver formulat l'exposició més crítica amb els nombres presentats per la majoria. Els altres tres grups, han votat en contra.

ERC

IPV i Ciutadans

L'alcalde presentant el pressupost al Ple

Segons ha exposat el mateix alcalde, recolzat per una projecció el power point, el pressupost per l'any vinent ascendeix a 12'8 milions d'euros, dels quals la partida més important dels ingressos és pels impostos directes (31%) i les transferències corrents (28%); pel que fa ales despese, les partides principals són per béns i serveis (34%) i per les despeses de personal i les inversions reals (un 28% cadascuna de les dues partides).

Així mateix l'alcalde ha destacat que en la partida de serveis a les persones, es destinen 574.700 € per esports, 1.063.800€ per ensenyament o 506.000 per cultura.

Pel que fa a les inversions, Joan Vich ha detallat que dels 3'6 milions d'euros que invertirà l'ajuntament, una partida important, 2'9 milions, es destinarà a les diferents fases de rehabilitació del nucli urbà i 285.000€ per l'urbanització del c/Sant Isidre. D'altra banda en el pressupost consolidat s'hi afegeixen els gairebé 3 milions d'euros d'inversió de la societat municipal. Vich ha insistit en què a nivell d'inversió cal tenir en compte els 2.160.000 del fons d'inversió local. En el proper ple municipal s'aprovaran els projectes als quals es destinarà la inversió estatal.

L'oposició

El pressupost s'ha aprovat, després d'un intens i agressiu debat, amb els vots favorables de PSC-ICV i CiU, el grup de Ciutadans s'ha abstingut i ERC, Independientes i el PP, han votat en contra.

EL discurs més crític ha estat el de la regidora de Ciutadans, que ha reiterat que no li han entregat tota la informació que havia sol·licitat. Malgrat això ha destacat quasi una vintena de punts en desacord. Ha qualificat el pressupost d'immoral per una sèrie de partides excessives, al seu entendre, com els 8.000€ que es destinen a publicitat, 1.200€ de dietes dels càrrecs electes, el fet que es destini el mateix en formació per l'equip de govern que per la resta de trebaladors de l'administració. La regidora ha afegit que presentarà al·legacions.

Des d'ERC, Xavier Bermúdez ha manifestat compartir part de la filosofia de contenció que reflecteix el pressupost, però ha assegurat no compartir les previsions massa optimistes de l'equip de govern pel que fa, per exemple, als 300.000€ d'ingressos previstos per obres. Ha indicat que els sorprenen també els 19.000€ de telèfon, i ha lamentat que la partida destinada a serveis personals s'incrementi bàsicament incorporant a una persona. També consideren insuficients els 90.000€ per ajudes. Bermúdez ha afegit que en l'àmbit de la promoció econòmica haurien de ser més valents, ja que no s'aposta per crear teixit empresarial sinó que al seu entendre, es torna a apostar pel totxo.

El grup municipal d'independents per Vilanova no ha entrat massa en el contingut, sinó que al·legant també la manca d'informació que havia sol·licitat a la secretària i que no se'ls havia fet arribar, ha afirmat que també presentaran al·legacions.


2 Comentaris

C

CDF

Vilanova del Camí

31 de desembre 2008.16:56h

Respondre

Jo també vaig estar en el ple el passat dilluns, quina intervenció va fer CIU? La mateixa de l’any passat i m’imagino que la que farà l’any vinent. Es el mateix discurs que porta escrit amb... Llegir més quatre ratlles que guarda un any per l’altre, que no diu res i a més deixa ben clar que no a fet per donar un cop d’ull al pressupostos.
Pel que fa a la intervenció de la regidora de Ciutadans, crec que va ser l’única persona que va ser crítica amb la gestió de recursos que fa el govern de la ciutat. L’única persona que va demostrar haver-ne revistat l’esborrany dels pressupostos del 2009. Segurament no li fa un favor a la seva imatge, però dins d’ambients dels que només volen o voleu veure uniforme. Sort que encara hi ha gent que ens agrada veure i respectar les idees dels demès.
En quant a les declaracions que va fer el regidor del PP referint-se ha haver parlat ja en les comissions de ple o les juntes de portaveus, hem sembla bé, però per al intercanvi d’informació, els debats no s’han de fer en un sala a portes tancades, s’han de fer en el ple i públicament, o es que els que hem anat a votar als nostres representats i gestors no hem de saber de que peu calça cadascun?
Lamentablement el senyor Vich va tornar a demostra la facilitat que té, per girar la truita i posar en boca d’altres el que no han dit. De fet quan parla no si es tracta de l’alcalde o d’un membre de l’oposició.
ERC amb la seva exposició i el vot en contra posterior, ja ho diu tot.

J

JSV

30 de desembre 2008.09:01h

Respondre

Jo, que he estat també al Ple, destacaria el to constructiu i treballat del representat d’ERC, l’actitut correctíssima del representant de CiU i el sentit pràctic del representant del PP. Del... Llegir més periodista que fa la crònica trobo a faltar algunes respostes raonables del representant d’Iniciativa (al govern) i del PSC (també al govern). La representant de Ciutadans no fa bé a ningú -ni a la seva imatge ni als vilanovins- amb acusacions genèriques i reiterades d’incompliment de la Llei de Règim Local. Si és cert ho té facil anant als tribunals.

Cal felicitar l’iniciativa visual -projecció en Powerpoint- dels pressupostos. Si és per saber el que s’aprova està bé. Si es vol informar al públic i després en el butlletí als ciutadans, cal treballar-ho més. Amb sentit comú i imaginació és pot superar fàcilment les pobres i incomprensibles presentacions de pressupostos que es fan arreu de Catalunya. Ah! i els suferts periodistes, que després d’aguantar el Ple han d’escriure encara la crònica, ho agrairan més que ningú.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.