TORNAR

Vilanova del Camí haurà de redactar un pla d’emergències municipal per risc radiològic

politica
Dimarts, 27 febrer 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Vilanova del Camí, Igualada i Òdena passen a estar obligats a disposar d’aquest pla, mentre que se li recomana també tenir-lo a Santa Margarida de Montbui, per la proximitat de l’empresa Fundiciones de Òdena SA.

Vilanova del Camí haurà de redactar un pla d’emergència per risc radiològic (RADCAT). És un dels 9 municipis catalans que passa a estar obligat a tenir aquest pla. Són 16 més els que passen, també, a estar obligats a elaborar plans per risc químic (PLASEQCAT). L’obligació s’esdevé després dels canvis que afecten ambdós plans, tramitats a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya el passat desembre del 2023.

Aquest dimarts el Servei d’Implantació i el Servei de Gestió del Risc i Planificació de la Direcció General de Protecció Civil ha mantingut una sessió telemàtica informativa amb aquests municipis per informar-los respecte d’aquesta obligació. 

En el cas del RADCAT, Vilanova del Camí, Igualada i Òdena passen a estar obligats a disposar d’aquest pla, mentre que se li recomana també tenir-lo a Santa Margarida de Montbui. El motiu és la proximitat a una instal·lació del sector de valorització de metalls, com és l’empresa Fundiciones de Òdena SA.

A Catalunya hi ha un total de 238 instal·lacions de risc radiològic que fan que 65 municipis estiguin obligats a elaborar pla d’emergències municipals per risc radiològic i 35 recomanats.

Pel que fa al risc químic, a Catalunya hi ha 127 establiments que es troben dins l’abast del PLASEQCAT. A més, hi ha 88 municipis que estan obligats a elaborar pla d’emergències municipals per risc químic i 41 tenen la recomanació d’elaborar-lo.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.