//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
4 braons
2 tomàquets madurs
1 ceba
4 dents d’all
1 copa de brandi
4 claus
2 fulles de llorer
1 cervesa
sucre, oli, sal i pebre
Per la salsa: 100 ml de Porto
Elaboració
Punxem suaument els braons i amb l’ajuda d’un ganivet afilat introduïm els claus en cada un d’ells, al costa de l’os. Els freguem amb el següent preparat: una mica de sal, pebre, i les fulles de llorer picades. Amb aquest preparat donem cops suaus amb les mans perquè penetri el seu gust. Seguidament pelem i tallem els tomàquets, la ceba i els alls.
Posem els braons en una safata i a sobre hi aboquem els tomàquets, la ceba, els alls, una mica d’oli, i la copa de brandi. Tot plegat ho deixem en maceració unes 4 hores. De tant en tant anem refregant els braons amb els ingredients d’adob i els anem girant.
Passat aquest temps, ho courem tot al forn, preescalfat a 190 graus, junt amb l’adob i la cervesa. De tant en tant ho anem regant amb el propi suc. Quant estigui cuit ho traiem del forn i ho cobrim amb sucre. Després ho cremem amb una pala de cremar.
Per un altre costat posem el Porto en una cassó i el reduïm fins que agafi consistència. Afegim el suc de la cocció que prèviament ja hem passat per un colador fi.
Ho servim acompanyat amb verdures al vapor i la salsa de vi.
Pelem unes patates, les tallem a grills, i les col·loquem en una safata de forn. En un bol hi posem: pebre vermell, pebre blanc, farigola, oli, sal i mig got de vi blanc. Amb aquest preparat reguem les patates, ho remenem tot i ho posem al forn fins que estiguin cuites.