TORNAR

Braons caramel·litzats amb reducció de porto

Les receptes de la iaia Núria

Dissabte, 31 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Núria ens explica un plat ideal pels bons paladars. Els braons caramel·litzats amb reducció de porto és una recepta no massa complicada i el resultat és un plat molt gustós.

Braons caramel·litzats amb reducció de porto

Ingredients

4 braons

2 tomàquets madurs

1 ceba

4 dents d’all

1 copa de brandi

4 claus

2 fulles de llorer

1 cervesa

sucre, oli, sal i pebre

Per la salsa: 100 ml de Porto

Elaboració

Punxem suaument els braons i amb l’ajuda d’un ganivet afilat introduïm els claus en cada un d’ells, al costa de l’os. Els freguem amb el següent preparat: una mica de sal, pebre, i les fulles de llorer picades. Amb aquest preparat donem cops suaus amb les mans perquè penetri el seu gust. Seguidament pelem i tallem els tomàquets, la ceba i els alls.

Posem els braons en una safata i a sobre hi aboquem els tomàquets, la ceba, els alls, una mica d’oli, i la copa de brandi. Tot plegat ho deixem en maceració unes 4 hores. De tant en tant anem refregant els braons amb els ingredients d’adob i els anem girant.

Passat aquest temps, ho courem tot al forn, preescalfat a 190 graus, junt amb l’adob i la cervesa. De tant en tant ho anem regant amb el propi suc. Quant estigui cuit ho traiem del forn i ho cobrim amb sucre. Després ho cremem amb una pala de cremar.

Per un altre costat posem el Porto en una cassó i el reduïm fins que agafi consistència. Afegim el suc de la cocció que prèviament ja hem passat per un colador fi.

Ho servim acompanyat amb verdures al vapor i la salsa de vi.

Pelem unes patates, les tallem a grills, i les col·loquem en una safata de forn. En un bol hi posem: pebre vermell, pebre blanc, farigola, oli, sal i mig got de vi blanc. Amb aquest preparat reguem les patates, ho remenem tot i ho posem al forn fins que estiguin cuites.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.