TORNAR

El CAP Igualada Nord fa una teràpia artística per millorar l’estat d’ànim a través del teatre

Es tracta d’una prova pilot que rep l’ajuda del Ministeri de Salut, i hi participen deu persones que passen per situacions emocionals complicades

Salut
Dijous, 23 maig 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

És la primera vegada que el Consorci Sanitari de l’Anoia, a través del CAP Igualada Nord, porta a terme un taller de teatre comunitari com a teràpia per a pacients que passen per una situació d’inestabilitat emocional. Es tracta de persones que ja han fet un treball psicoeducatiu en un grup de benestar emocional i que els psicòlegs consideren que els aniria bé reforçar l’aprenentatge en la gestió de les emocions. A través del teatre treballen aspectes com la baixa autoestima, la inseguretat a l’hora de prendre decisions, la tristor i totes aquelles emocions que dificulten la seva vida quotidiana.

L’activitat artística va engegar al mes de febrer sota la direcció d’Alicia Zamora, Integradora social al CAP Nord. Cada dijous a la tarda, una desena de persones es troben al Centre Cívic de Fàtima i porten a terme dinàmiques teatrals enfocades a treballar l’autoestima, la seguretat i a combatre la por. La majoria dels participants són dones en edat de jubilació.

Els beneficis de les teràpies artístiques han estat sobradament demostrades al llarg dels anys. La dinamitzadora del grup de teatre, Alicia Zamora, explica que el teatre “és una eina que ajuda a expressar les emocions; encara que sigui una improvisació ens brinda l’oportunitat de treballar les emocions de manera segura i controlada”, i afegeix: “quan puges a un escenari estàs dient la teva i la gent t’escolta, això potencia les teves habilitats comunicatives i fa que després puguis abordar més fàcilment i amb més èxit situacions quotidianes com una conversa amb el teu cap o una sobretaula familiar”. Finalment, Alicia Zamora destaca que el teatre ajuda a la concentració i reforça la memòria, crea lligams entre els integrants del grup, i també obliga a fer activitat física, fet que té un impacte beneficiós directe en l’estat d’ànim.

El taller de teatre comunitari es farà fins a finals de juliol, i es clourà amb una representació teatral oberta al públic el 25 de juliol a l’auditori del Centre Cívic Nord, una funció que Alicia Zamora descriu com “una peita proposta escènica molt performativa”. El projecte pilot s’ha pogut tirar endavant gràcies a un ajut extraordinari del Ministeri de Sanitat del Govern espanyol, i la continuïtat del projecte dependrà que es pugui rebre de nou aquest suport econòmic. En cas que es repetís, s’ampliarien les places i els horaris per donar cabuda a noves persones interessades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.