TORNAR

Castellolí fa un balanç positiu, també en matèria econòmica, d'acollir el CECAT durant el confinament de la Conca

El restaurant Nou Urbisol o el forn del poble es beneficien de l’estada dels serveis d’emergència

Salut
Dimarts, 21 abril 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb la Conca d'Òdena confinada, la veïna població de Castellolí era la seu de les tasques de coordinació del tancament perimetral. Amb l'alleujament relatiu de la situació, l'Ajuntament fa balanç d'aquestes jornades.

Els vehicles dels serveis, al Nou UrbisolDurant els 25 dies que va durar el confinament perimetral d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per coordinar aquest confinament va estar instal·lat al municipi de Castellolí. Des de d'allà, tota l'estructura de protecció civil de Catalunya (principalment Mossos d'Esquadra i Servei d'Emergències Mèdiques) va gestionar tota l'operativa de la zona, treballant a ple rendiment les 24 hores del dia per fer front a l'emergència sanitària i de seguretat provocada per la COVID19. El batlle de la població explica que "durant aquestes gairebé quatre setmanes vam estar al seu servei, pel que fes falta". La presència dels agents va fer que el restaurant Nou Urbisol donés sortida a un gènere que altrament s'hauria malbaratat. També va suposar una injecció econòmica en d'altres punts de venda de primera necessitat, com ara el forn del poble.

El cos de Mossos d'Esquadra també ha volgut agrair a l'Ajuntament del municipi l'acollida i les facilitats que els va proporcionar el Restaurant Nou Urbisol, que es va convertir durant gairebé en un mes en el centre d'operacions del pla PROCICAT. La propietària del restaurant Nou Urbisol, Mercè Jubany, explica que la petició de la Direcció General de Policia de Catalunya "va ser una sorpresa" però que ràpidament van posar totes les instal·lacions al seu servei i van adaptar els horaris per poder atendre totes les necessitats dels membres del SEM i els Mossos d'Esquadra.

En aquest restaurant van passar a obrir abans del que era habitual -a les 6h del matí-, a adaptar els menús i a fer uns 250 entrepans al dia, i també van contractar una empresa de neteja especialitzada per poder fer les desinfeccions tres cops al dia. "Ens va agradar molt poder ajudar, i ells eren molt amables i agraïts, va ser un plaer servir-los i ho tornaríem a fersense dubtar. Gràcies  a la presència dels agents i professional mèdic va poder donar sortida a molt gènere que havia adquirit per a un esdeveniment al circuit Parcmotor que es va haver d'anul·lar" afegeix Jubany.

Més informació sobre la COVID19 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.